U bent hier

Monumentenwacht doet unieke test met drone in Sint-Waldetrudiskerk

Herentals | Provincie Antwerpen
13.07.2015 - 22.59u
Door: Herman Gezelle

Monumentenwacht Provincie Antwerpen controleert overal in de provincie erfgoed aan de binnen- en aan de buitenkant. Hiervoor klauteren de monumentenwachters regelmatig op kerken en kastelen. Bij controles van interieurs zijn touwtechnieken en stellingen vaak omslachtig of zelfs onhaalbaar.

Daarom ging deze namiddag Monumentenwacht Provincie Antwerpen voor het eerst een test uitvoeren met een drone aan de binnenkant van een kerk. In samenwerking met een gespecialiseerde piloot van Airview heeft een camera op een drone de altaren en gewelven van de Sint-Waldetrudiskerk in HD-beeld gebracht. 

Gedeputeerde Luk Lemmens, tevens voorzitter van Monumentenzorg : 'Het de bedoeling is om in de toekomst gebouwen en erfgoed zo beter te kunnen inspecteren.  Er zijn zo geen stellingen meer nodig, en dus minder gevaarlijk voor ons personeel.'
Drone-piloot Peter Hermans van Airview onderstreepte dat o.a. Duitsland veel verder staat met deze technologie.

De test werd ook bijgewoond door monumentenwachters uit andere provincies. De komende weken en maanden wordt verder onderzocht hoe de dronetechniek op het terrein kan geïmplementeerd worden.

Johan Temmerman / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto