Politica Kathleen Van Brempt bezocht het logistiek bedrijf om kennis te maken met de duurzame strategie die de Van Moer Logistics handhaaft in zijn bedrijfsactiviteiten.

Duurzaamheid, circulariteit en intermodaliteit zijn daarbij de codewoorden en hiermee vult de Waaslandse onderneming de doelstellingen van het Europese programma Fit for 55 in.

Het bedrijfsbezoek staat in het teken van het Europees plan ‘Fit for 55’.

Deze vernieuwde wetgeving kadert in de Europese Green Deal waarin het streefdoel om tegen 2030 in totaal 40 % minder broeikasgassen uit te stoten, op 14 juli opgetrokken werd tot 55%. Een wetgeving waarin het voornamelijk gaat over energie, transport, industrie en gebouwen.

Het parlementslid werd ontvangen door oprichter en CEO Jo Van Moer, commercieel directeur Carl Ghekiere en de duurzaamheidsexpert van het bedrijf, Hans Verboven.

Ook Philip Heylen van Ackermans & van Haaren (de investeringsmaatschappij die in juni een participatie nam in het logistiek bedrijf) en tevens ook zetelt in de raad van bestuur bij Van Moer Logistics, was deel van het ontvangstcomité.

"De uitdagingen voor de verduurzaming van onze economie en de transportsector in het bijzonder zijn enorm. Als we onze ambitie willen waarmaken, zal ook de logistieke sector een belangrijke inspanning moeten leveren,” zegt Van Brempt.

“Met de Green Deal en het Fit for 55-pakket bouwen we vandaag aan het kader voor de duurzame transitie naar een klimaatneutraal Europa. Het is mooi om te zien hoe Vlaamse bedrijven vandaag die duurzame transitie in praktijk mee op gang trekken.”

Na een algemene introductie van de bedrijfsactiviteiten werd de politica ook uitgebreid geïnformeerd over de reeds genomen en geplande initiatieven van het Waaslandse familiebedrijf om de uitstoot van hun bedrijfsvoering drastisch te verminderen.

“De wetgeving rond ‘Fit for 55’ is een opportuniteit, het representeert de sterke samenwerking tussen Europa en de onze Vlaamse industrie . Sinds 2011 zijn we actief bezig met intermodaliteit en streven we naar 75% vervoer over water tegen 2025,” aldus Jo Van Moer.

“We zetten dus radicaal in op C02-reductie, dit zowel op vlak van onze transporten als op onze fysieke bedrijfslocaties en magazijnen. Daarnaast nemen we als familiebedrijf ook onze verantwoordelijkheid naar onze eigen mensen en omgeving.

Willy Ysewijn/ bron Van Moer LOGISTICS.