U bent hier

Moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts - KI verwijst zaak door naar assisen

Grobbendonk | Herentals | Vlaanderen
09.08.2019 - 13.03u
Door: Herman Gezelle

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft vrijdag de zaak rond de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Bouwel naar het hof van assisen doorverwezen.

De verdachten zijn Marc L. en Ashley V.D.V. uit Herentals, een koppel met een gerechtelijk verleden. V.D.V. kende Lenaerts uit het arresthuis in Antwerpen.

Het lichaam van de 45-jarige Lenaerts werd op 26 april 2018 aangetroffen langs het kanaal Herentals-Bocholt in Olen. Ze was met geweld om het leven gebracht. De gevangenisverpleegster was vermist geraakt nadat ze onderdak had geboden aan V.D.V., die om bescherming zou hebben gevraagd tegen haar vriend Marc L.

Het koppel werd kort na de moord opgepakt in Spanje en vervolgens aan ons land uitgeleverd. De onderzoeksrechter liet hen aanhouden voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en roofmoord. Beiden riskeren levenslang.

Nu is de zaak dus op weg naar assisen. belga)

Foto Bert De Deken : verdachte Ashley V.D.V. uit Herentals wordt naar de onderzoeksrechter geleid nadat ze door Spanje aan ons land werd uitgeleverd (mei 2018).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto