Op 10 november is het precies één jaar geleden dat juf Mieke Verlinden in haar woning aan de Fabiolastraat in Noorderwijk met meer dan 100 messteken om het leven werd gebracht.

'Er zijn tot vandaag nog geen valabele tips binnengekomen', zegt Kristof Aerts van het parket Antwerpen. Om het gerechtelijk onderzoek nog verder te helpen starten de speurders een flyeractie en een spreekuur in de pastorij van Noorderwijk.

Al een jaar vragen heel de Noorderwijkse gemeenschap en regio zich af wie Mieke Verlinden zo gruwelijk om het leven bracht. Vandaag lanceren gerechtelijke politie en parket een nieuwe oproep tot getuigen die het onderzoek naar de moord kunnen verderhelpen.

Zo komt er een flyeractie met daarop het rechtstreekse telefoonnummer van de speurder die al bijna een jaar onderzoek doet naar de moord.

Om de drempel voor eventuele getuigen nog verder te verlagen, houden de speurders in de pastorie van Noorderwijk, Ring 9 nu zaterdag tussen 10u en 16u waar mensen met tips terecht kunnen met hun info.'

Mannelijke dader met orthopedische schoenen - 435 DNA-stalen genomen

'Uit DNA-onderzoek van een bloedspoor dat de dader achterliet, is wel duidelijk dat de moordenaar zeker een man is. We hebben ondertussen Een voetafdruk in het huis van juf Mieke, blijkt eveneens dat de dader orthopedische schoenen droeg van het merk Finn Comfort.

Er loopt op dit moment een uitvoerig DNA-onderzoek door het forensisch DNA-labo van het UZA en het NICC. Sinds begin van het onderzoek zijn er 435 DNA-stalen afgenomen en geanalyseerd, maar op dit moment heeft dat nog niet tot een opheldering geleid.

Dat DNA-onderzoek zal worden verdergezet.

'De kans bestaat dat iemand iets weet van de moord op juf Mieke, maar dat nog niet heeft willen, kunnen of durven melden aan de speurders', vervolgt Kristof Aerts.  'We hebben een flyeractie georganiseerd in Noorderwijk, waarop een gsm-nummer vermeld staat. Mensen die iets meer zouden weten, kunnen in alle discretie en rechtstreeks de speurders bellen, WhatsApp'en of een bericht sturen.

Het is mogelijk dat de partner, vriend of vriendin, moeder of vader, collega of buur van de verdachte iets weet. Wij zijn ons bewust van de emotionele dilemma's welke dit met zich meebrengt voor de betrokken persoon.

Om daadwerkelijk alle mogelijke ontmoedigende barrières weg te nemen, wordt op zaterdag 30 oktober tussen 10 en 16 uur een spreekuur gehouden. Leden van het onderzoeksteam zullen beschikbaar zijn in de Pastorij, Ring 9 in Noorderwijk. Personen die informatie zouden hebben, kunnen rechtstreeks met de speurders praten. Er wordt gezorgd dat alles in vertrouwen en in alle discretie zal kunnen verlopen.   Foto's M. Weyers/politie/NNieuws.

De speurders kan je bereiken langs 0474-791409. (pol)