U bent hier

Moord op Juf Mieke : reconstructie, familie kan alles op video volgen in captatiewagen

Herentals
10.06.2022 - 10.22u
Door: Herman Gezelle

In Noorderwijk is zijn de gerechtelijke diensten begonnen met de voorbereidingen van de reconstructie van de moord op juf Mieke.  Mieke werd in november 2020 met 101 messteken om het leven gebracht in haar woning in de Fabiolastraat.

Na een speurtocht van 1,5 jaar legde de 37-jarige dader Gunter Uwents uit Berchem bekentenissen af.

Het gaat om een oud-leerling van juf Mieke.

De reconstructie moet duidelijk maken wat er precies aan de voordeur gebeurde en hoe de dader is binnen geraakt. Daarna moet hij tonen hoe de feiten binnen geëscaleerd zijn met het noodlottig gevolg.

De man beweert dat hij, toen hij 8 jaar was, in het 2e leerjaar bij Juf Mieke gepest werd en dat zij daar niet tegen optrad.

Het wapen waarmee Juf Mieke werd neergestoken, is nog altijd niet gevonden. 

Straks om 14u gaat de reconstructie van start. De familie kan langs in een video-captatiewagen alles live volgen.

UPDATE :

"Er zijn 101 messteken toegebracht, en er is een uitvoerig sporenonderzoek gedaan, dus er moet gekeken worden of wat hij verklaard heeft wetenschappelijk ook kan kloppen en welke messteken hij in welke fase heeft toegebracht", zegt Kristof Aerts van het parket.

De hele reconstructie werd ook gefilmd. De familie van juf Mieke kon alles volgen via een captatiewagen.

"Het was een emotionele dag, vooral voor de familie, maar ook voor mijn cliënt", zegt de advocaat van Uwents, Ben Crosiers. "Het was de eerste keer dat hij terugkwam op de plek waar hij de feiten gepleegd heeft. Hij heeft goed meegewerkt met de reconstructie", aldus Crosiers.

Over het uiteindelijke moordwapen - Uwents zou verklaard hebben dat hij een mes uit de keuken nam - is nog onduidelijkheid. Uwents zou wel een locatie hebben aangeduid, maar het mes werd nooit teruggevonden.'  (pol) Foto :  politie en gerechtelijke diensten arriveren op de plaats van delict in de Fabiolastraat Noorderwijk op de dag van de moord / M. Weyers/NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto