In het onderzoek naar de moord op zorgjuf Mieke Verlinden uit Noorderwijk heeft de politie vandaag meer dan 20 tips gekregen tijdens een speciaal spreekuur met enkele speurders in de pastorij.

Maria "Mieke" Verlinden (59) is op 10 november vorig jaar thuis in de Fabiolastraat Noorderwijk om het leven gebracht. De zorgjuf van basisschool 't Klavertje kreeg 101 messteken. Uit de woning werd niets gestolen. Uit het onderzoek bleek dat de dader een man was en opvallende schoenen droeg.

Na bijna een jaar is de moord nog steeds niet opgelost. Het onderzoek bracht al een DNA-spoor van een mannelijke verdachte aan het licht, maar ondanks het feit dat er intussen al 435 DNA-stalen werden afgenomen en geanalyseerd, volgde er nog geen identificatie.

De onderzoekers hebben vandaag spreekuur gehouden in de pastorij van Noorderwijk. Mensen konden ook bellen met tips.

Dat heeft meer dan 20 tips opgeleverd, die nu grondig zullen worden onderzocht. Een echte doorbraak is er nog niet. Het gsm-nummer dat via flyers werd verspreid zal beschikbaar blijven voor wie nog informatie wil delen.'  Foto's politie/ en NNieuws: locatie delict in Fabiolastraat Noorderwijk.

Het nummer 0474/79.14.09 van het Parket blijft actief.