Het Antwerpse hof van beroep heeft het arrest in de zaak van Rubens M. (29) uit Mol uitgesteld naar 12 december. Hij wordt vervolgd voor de moord op Younes Bizrane (33), die in 2013 spoorloos verdween. De beklaagde biechtte op dat hij de 30-er had laten verdwijnen, maar kwam daar later op terug.

Het openbaar ministerie vorderde 25 jaar cel, dezelfde straf die hij in eerste aanleg heeft gekregen.

Younes Bizrane geeft sinds 22 november 2013 geen enkel teken van leven meer. Die dag stopten ook de veelvuldige contacten die hij met zijn familie in Marokko had. Zijn iPad, smartphone en bankkaart liet hij achter in het appartement dat hij met Rubens M. in Schaarbeek deelde. De beklaagde haalde met de kaart nog geld van zijn rekening.

Hij houdt voor dat Bizrane, die illegaal in het land verbleef, vermoedelijk verder is gereisd naar Londen. Maar volgens kennissen van het slachtoffer zou hij zijn spullen dan nooit achterlaten. Daar komt nog bij dat Rubens M. de moord aan zijn zus, stiefbroer en vriend heeft opgebiecht.

Hij vertelde hen in het voorjaar van 2014 dat hij Younes gewurgd had en dat hij vervolgens zijn lichaam begraven had in een bos nabij de Duitse grens. Hij zou dat gedaan hebben, omdat Younes hem verkracht had.

De beklaagde vertelde de politie later dat hij depressief was en dat zijn bekentenissen pure fantasie waren. (belga)