Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moordenaar van juf Mieke Noorderwijk wordt geïnterneerd

Juf Mieke

Gunter Uwents die eind 2020 juf Mieke gedood heeft, wordt geïnterneerd voor moord. Dat heeft de raadkamer in Turnhout vanmorgen beslist. De redenering is dat de feiten wel beredeneerd en planmatig gebeurden, maar dat de man geestesziek is.  De dader, een oud-leerling van haar,  had de juf met 101 messteken in haar woning om het leven bracht.

 

Meer dan een jaar lang bleef het een opvallend raadsel wie zorgjuf Mieke vermoord had.

Er waren wel sporen naar de dader: zo werd er in de woning een schoenspoor en bloed van de dader aangetroffen. Op basis van dat DNA kon bepaald worden dat de dader een man was. 

 

Pas bijna 1,5 jaar later kwam het tot een doorbraak. Op vraag van de onderzoeksrechter was in de regio Neteland een uitvoerig DNA-onderzoek opgestart. Aan onder meer 100 oud-leerlingen van de vrouw werd gevraagd om een DNA-staal af te staan. Een van hen - een 30-er - legde nog voor hij dat staal had afgestaan, bekentenissen af.

 

In de jaren 90 had hij bij juf Mieke in het 2e leerjaar gezeten. Hij zou - daar naar eigen zeggen - een trauma opgelopen hebben en gepest of vernederd geweest zijn. Dat zou mogelijk een motief zijn voor de moord. Zijn DNA kwam dan ook helemaal overeen met het DNA dat aangetroffen werd in het huis van juf Mieke. (pol/rb)

Politie Neteland arriveert op plaats van delict Fabiolastraat Noorderwijk

Politie Neteland arriveert op plaats van delict Fabiolastraat Noorderwijk - foto M. Weyers/NNieuws

Juf Mieke

Deel dit artikel