De twee verdachten van de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Grobbendonk zijn donderdagvoormiddag voor de onderzoeksrechter verschenen. Marco L. (43) en Ashley V.D.V. (33) uit Herentals werden onder zware beveiliging de rechtbank binnengebracht.

Ze werden donderdagochtend meteen voor de onderzoeksrechter geleid, die hen liet aanhouden voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en roofmoord.

Het lichaam van de 45-jarige Christine Lenaerts uit Grobbendonk werd op 27 april gevonden aan het jaagpad langs het kanaal Herentals-Bocholt in Olen. De verpleegster was op dat moment al enkele dagen vermist.

Ze had kort voor ze verdween nog onderdak geboden aan de 33-jarige vrouw, een gedetineerde in de gevangenis van Antwerpen waar Lenae rts werk zaam was. De gedetineerde was niet teruggekeerd van haar penitentiair verlof en zou aan Lenaerts bescherming hebben gevraagd van haar vriend, eveneens iemand met een gerechtelijk verleden.

Lenaerts werd omwille van haar tussenkomst geschorst door de gevangenis.

Een dag na de vondst van het lichaam werd het koppel in Spanje aangetroffen en opgepakt. Het parket vroeg daarop om de overlevering en die is er nu dus ook gekomen. (belga)

Foto : Ashley V.D.V. (33) uit Herentals werd vanmorgen onder zware beveiliging de rechtbank binnengebracht / foto Bert De Deken.

Update 17u :

Marco L. (43), de man die samen met Ashley V.D.V. (33) verdacht wordt van de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts, bedreigde amper één uur na aankomst in de gevangenis van Turnhout al een vrouwelijke cipier. Dat leverde hem meteen een tuchtmaatregel op.