U bent hier

Morgen BIN-markt in gemeentelijke feestzaal Herenthout

Herenthout
10.05.2019 - 10.23u
Door: Mark Jaspers

In Herenthout zijn er 7 BuurtInformatieNetwerken (BIN) actief. Daardoor horen de meeste straten wel bij de één of andere BIN. Toch zijn er nog een aantal straten die er naast vallen. Om de bewoners van deze straten de kans te geven om ook aan te sluiten, heeft de gemeente deze straten bijgevoegd bij de dichtsbijzijnde BIN.

Op zaterdag 11 mei van 10 tot 12u organiseren de gemeente Herenthout samen met de bestaande coördinatoren en de politie Neteland een "BIN-Markt" in de gemeentelijke feestzaal.

Geïnteresseerden kunnen hier alle informatie vergaren en indien gewenst onmiddellijk inschrijven bij het juiste BIN. Iedereen is welkom. Ook diegenen die wonen in een straat waar reeds een BIN actief was, hebben de mogelijkheid om informatie te bekomen en desgevallend in te schrijven.

Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerking tussen de buurtbewoners en de lokale politie die een informatie-uitwisseling in een verwittigingssysteem vastlegt.

Dit betekent dat als je een verdachte handeling of een misdrijf ziet, je dit meldt aan de 101-centrale. De centrale verzendt dan via de telefoon tegelijkertijd een bericht aan alle andere BIN-leden. Dit spraakbericht bevat een aantal preventieve tips. Op basis van je melding zal de 101-centrale een politiepatrouille ter plaatse sturen zodat de BIN-leden bijkomende informatie krijgen.

Bedoeling is dus de criminaliteit in te perken en de veiligheid van de inwoners te verbeteren. Preventie en sociale controle zijn de basisgedachten. En dit met een minimum aan inspanningen! Overal zijn de inwoners lovend over deze samenwerking. (pol)

imageMeer nieuws

Schrijf je in voor de cursus meester-molenaar

Mol 21.05.2019 - 11.28u reading time5min

Levende Molens vzw en erfgoeddienst k.ERF zoeken nieuwe meester-molenaars die het eeuwenoude molenambacht onder de knie willen krijgen. Dit najaar start in Mol een 10-delige cursus. Twijfel je nog? Enkele molenaars vertellen op donderdag 23 mei in B&B 's Heerenhoef aan de Retiese watermolen vol vuur waarom zij voor het vak kozen.

Gemeentebestuur schenkt 3.250 euro noodhulp aan zwaar getroffen Mozambique

Mol 21.05.2019 - 11.23u reading time3min

De gemeenteraad besliste op 20 mei om 3.250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Mozambique. Begin dit jaar werd dit land zwaar getroffen door de cycloon Idai. Heel wat mensen verloren alles. De beslissing kwam er na aanvraag van het Consortium 12-12 voor het toekennen van noodhulp en na positief advies van de derdewereldraad. Wil je de slachtoffers ook steunen? Doe dan een gift via www.1212.be.

Formule 1-legende Niki Lauda is overleden

Internationaal 21.05.2019 - 06.21u

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout
Nationaal | Provincie Antwerpen 21.05.2019 - 06.15u

€5.000 voor REVAlution Center To Walk Again

Herentals 21.05.2019 - 06.09u

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.05.2019 - 23.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto