U bent hier

MOS promoot Dikketruiendag op school

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen
07.02.2019 - 13.56u
Door: Mark Jaspers

MOS: Duurzame scholen, Straffe scholen heeft heel het jaar door een uitgebreid aanbod. MOS is een programma van de Vlaamse overheid, de vijf Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

MOS helpt je om van je school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken, samen met de leerlingen, het schoolteam en het netwerk van de school.

MOS biedt begeleiding op maat van de school, informatie en inspiratie en organiseert vormingen en netwerkmomenten. Op Dikketruiendag is de MOS-werking omnipresent.

Waarom Dikketruiendag?

Op 16 februari 2005 organiseerde het Vlaamse Departement Leefmilieu, Natuur en Energie de eerste Dikketruiendag omdat het Kyotoprotocol in werking trad. Dit protocol moet de uitstoot verminderen van broeikasgassen die leiden tot klimaatverandering.

Dikketruiendag roept elk jaar iedereen in Vlaanderen op om aandacht te geven aan de klimaatverandering.

De campagne mikt via een jaarlijks thema vooral op eenvoudige maar structurele maatregelen die je het hele jaar kan volhouden.

Dikketruiendag focust op scholen, bedrijven en overheden, maar je kan ook thuis meedoen. Voor scholen, bedrijven en gemeenten is Dikketruiendag een start- of feestmoment om te tonen hoe je rationeel omspringt met energieverbruik.

Nog meer doen voor ons klimaat?

Je kan je CO2-uitstoot ook zélf opvolgen door mee te doen aan de Klimaatstrijd, die de provincie Antwerpen samen met haar gemeenten nog tot en met 10 maart 2019 voert. Doe mee aan de challenge de Klimaatstrijd in de gratis app For Good. De app trackt je transport. Je eetgewoonten en meterstanden geef je zelf in.

De app verwerkt alle gegevens en geeft dan aan hoeveel aardbollen er nodig zijn als iedereen leeft zoals jij. En dat is confronterend, maar zet ook aan tot actie. De resultaten van alle inwoners van jouw gemeente bepalen de plaats van je gemeente in de gemeenteranking van de Klimaatstrijd.

De gemeente die op zondag 10 maart de ranking aanvoert, wordt gekroond tot Gemeente met de Kleinste Ecologische Voetafdruk.

Wanneer:
Dinsdag 12 februari

Waar:
Voor scholen, bedrijven en overheden in heel Vlaanderen.

www.dikketruiendag.be


 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto