U bent hier

Motorcrosswereld neemt massaal afscheid van Eric Geboers op circuit van Lommel

Kempen regio | Vlaanderen
15.05.2018 - 22.01u
Door: Herman Gezelle

Honderden mensen namen dinsdagavond afscheid van voormalig motorcrosskampioen Eric Geboers. Supporters en sympathisanten van over heel België brachten een laatste groet aan de vijfvoudige wereldkampioen op het circuit van Lommel.

Het was dinsdagavond aanschuiven voor de motorcrossfans die een laatste groet kwamen brengen aan Eric Geboers. De locatie was niet toevallig gekozen, want het circuit was een van de favoriete omlopen van de motorcrosskampioen.

Bovendien was Geboers vanaf 2008 organisator van de GP van België, de Belgische manche van het wereldkampioenschap, in Lommel.

Eric Geboers kwam tragisch om het leven toen hij zijn hondje van de verdrinkingsdood wilde redden in het private recreatiedomein Miramar in Mol. De 55-jarige Geboers sprong zijn hondje vanuit de boot achterna, maar geraakte in moeilijkheden, vermoedelijk door het erg koude water.

De uitvaartplechtigheid zal woensdag in intieme kring plaatsvinden.

De familie en vrienden van Geboers bedanken iedereen voor de steun in de afgelopen dagen. "De hoeveelheid aan mooie berichten is overweldigend. Eric heeft tijdens zijn leven enorm veel harten geraakt. Hij had een hart voor zowel mens als dier", klinkt het.

Ook voor voormalig motorcrosser Joël Smets is het overlijden van Geboers een schok. "Het is voor iedereen verschieten, dat zie je hier wel. Zijn verdiensten zijn duidelijk niet onopgemerkt voorbijgegaan, als je ziet dat jong en oud hier in de rij staan", zegt de viervoudige wereldkampioen. "We hebben ook ooit discussies gehad en ruzie gemaakt, maar toch vond ik hem redelijk geniaal. Hij dacht op heel veel vlakken een stap vooruit."

Volgens Smets heeft Geboers de sport naar een hoger niveau gebracht. "Vooral de manier waarop hij onze sport heeft gepromoot en geprofileerd, is echt wel heel apart", luidt het. "Hij heeft de sport geprofessionaliseerd op sporttechnisch vlak, maar ook op commercieel vlak door grote sponsors naar de cross te halen en de cross op tv te brengen. Hij had iets wat andere mensen niet hadden." (belga)

Foto's archief Photo News / N.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto