Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Motorrijder (28) onder invloed van cocaïne geflitst tegen 223 km/u op Ring Geel : opgepakt

Politie regio Geel

Verkeers- en interventieploegen van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout onderschepten woensdagochtend een motorrijder die tegen racesnelheden over de Geelse Ring scheurde. 

De bestuurder werd gearresteerd en de motor werd inbeslaggenomen.

'Woensdag 16 augustus rond 06.00u in de ochtend voerde de politie snelheidscontroles uit langs de Ring in Geel", zegt Dirk Van Aerschot, korpschef politiezone Geel – Laakdal – Meerhout.

"De snelheid op de R14 is beperkt tot 90 kilometer per uur.  Politieagenten merkten een motorrijder op die aan extreem hoge snelheid naderde in de richting van Turnhout.

De bestuurder werd geflitst tegen 223 kilometer per uur.

Na een achtervolging, waarbij de motorrijder er alles aan deed om te ontkomen, werd hij uiteindelijk onderschept door motards van de politie.

De man van 28 jaar bood verzet bij zijn arrestatie, maar kon worden overmeesterd. Omdat er aanwijzingen waren dat hij mogelijk onder invloed was van verdovende middelen, werd een speekseltest afgenomen. Die gaf aan dat de man positief testte op het gebruik van onder andere cocaïne. 

Het Parket werd gecontacteerd en bevestigde de arrestatie. Het rijbewijs van de motorrijder werd onmiddellijk ingetrokken. Zijn motor is inbeslaggenomen. De man was niet aan zijn proefstuk toe en zal zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank."

Westelijke Ring, Geel, België

Politie regio Geel

Deel dit artikel