Vzw Sportcomité Olen start met een nieuwe sportieve lessenreeks: de Mountainbike Academy. “Aangezien de gemeente sinds dit jaar over een eigen officiële mountainbikeroute beschikt, is dit het ideale moment om een lessenreeks aan te bieden voor beginnende mountainbikers”, luidt de redenering achter het nieuwe initiatief.

Tijdens deze Academy leer je enerzijds allerlei technische aspecten van het mountainbiken aan. Zo krijg je deskundige uitleg over je fiets en fietspositie, remmen, schakelen... Anderzijds maak je kennis met de basistechnieken van fietsbehendigheid zoals bochten nemen, surplace en evenwicht, klimmen en dalen. Tenslotte werk je tijdens de trainingen aan je conditie zodat je klaar bent voor een echte mountainbiketoertocht. De lessen vinden telkens plaats op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur aan de Decathlonwinkel (Lammerdries 4). De eerste les is gepland op zaterdag 18 oktober. Er worden twaalf tot vijftien lessen georganiseerd, afhankelijk van het einddoel waarvoor de groep wil trainen (bijvoorbeeld een toertocht).

De deelnameprijs bedraagt 10 euro. Hierin is begeleiding, verzekering, een trainingslogboek en een drankbidon inbegrepen. Je inschrijvingsgeld gaat bovendien integraal naar BOKS vzw, de Belgische Organisatie voor Kinderen en Volwassenen met een Stofwisselingsziekte. Deelnemers beschikken bij voorkeur zelf over een mountainbikefiets. Voor deelnemers die niet over een eigen fiets beschikken, voorziet de organisatie een fiets. De minimumleeftijd om deel te nemen is 12 jaar. Op voorhand inschrijven is verplicht en kan bij: dienst vrije tijd, Boekel 7, 014 27 94 22, sport@olen.be of Decathlon Olen (aan het onthaal tijdens de openingsuren van de winkel).