Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MSC Foundation, MSC GROUP en MERCY Ships bundelen krachten om nieuw ziekenhuisschip te bouwen

Ziekenhuisschip Mercy

MSC Group, MSC Foundation en Mercy Ships maken zich klaar voor de bouw van een gloednieuw ziekenhuisschip dat jaarlijks aan duizenden mensen in Afrika gratis operaties en opleidingen zal bieden.

Het nieuwe en speciaal gebouwde ziekenhuisschip zal de impact van de levensveranderende operaties, anesthesiezorg en opleidingen van Mercy Ships uitbreiden voor toekomstige generaties van patiënten en gezondheidsprofessionals in de Sub-Sahara van Afrika.

Capt. Gianluigi Aponte - voorzitter van MSC Group en MSC Foundation -, Diego Aponte - president van MSC Group en lid van de raad van bestuur van MSC Foundation - en Don Stephens – oprichter van Mercy Ships – ondertekenden een overeenkomst voor de start van dit nieuwe project. Een genereuze donatie van MSC Foundation, weerspiegelt het engagement van de visionaire leiders om de toegang tot essentiële gezondheidszorg voor de komende generaties te ondersteunen.

 

“Ik heb een deel van mijn leven doorgebracht in de scheepvaartindustrie in de Hoorn van Afrika, een regio die me na aan het hart ligt. Ik heb er zelf de vele uitdagingen van de lokale gemeenschappen kunnen vaststellen. Dit heeft mij ervan overtuigd dat het verbeteren van toegankelijke gezondheidszorg een echte en blijvende impact brengt voor velen. Het is buitengewoon inspirerend geweest om met Don samen te werken en deze cruciale ondersteuning te bieden aan zijn unieke organisatie Mercy Ships.

Onze samenwerking heeft al buitengewone resultaten opgeleverd en nu staan we op het punt om hun vloot uit te breiden om deze ondersteuning te vergroten. Ik kijk er echt naar uit om dit nieuwe schip uit te zien varen om meer gemeenschappen over heel Afrika te helpen”, aldus Capt. Aponte, oprichter van de MSC Group.

 

Sinds de oprichting van Mercy Ships in 1978, heeft de organisatie meer dan 117.000 levensveranderende chirurgische ingrepen uitgevoerd. Deze operaties omvatten maxillofaciale chirurgie, de behandeling van ernstige brandwonden, orthopedische operaties, het sluiten van gespleten lip en open gehemelten, oogheelkunde en tandheelkundige ingrepen. Mercy Ships versterkt ook de capaciteiten van de lokale gezondheidszorg door duurzame chirurgische opleidingen aan te bieden. Mercy Ships gaf intussen aan meer dan 54.300 lokale professionals opleidingen in hun vakgebied.

Door haar vloot uit te breiden met een nieuw speciaal gebouwd ziekenhuisschip, ontworpen volgens gelijkaardige specificaties als de Global Mercy en met een focus op opleidingen op maat, vergroot Mercy Ships haar capaciteit om samen te werken met haar gastlanden op het gebied van opleidingen en duurzame verbetering van de gezondheidszorg.

 

De noodzaak om de toegang tot chirurgische zorg en chirurgische opleidingen in Sub-Saharisch Afrika te versnellen, blijft zeer pertinent. In zijn welkomstwoord op de recente conferentie van het West African College of Surgeons (WACS) in Freetown, verklaarde vice-president Mohamed Juldeh Jalloh van Sierra Leone dat 91% van de chirurgische noden in zijn land nog steeds onvervuld zijn. Terwijl hij de reeds geboekte vooruitgang benadrukte, drong hij ook aan op gezamenlijke inspanningen om deze chirurgische tekorten aan te pakken.

 

Don Stephens – stichter van Mercy Ships – bevestigde de visie van Mercy Ships om Afrikaanse landen te steunen met veilige chirurgische zorg en opleidingen. “De investering van velen over de hele wereld in een vloot van ziekenhuisschepen zal worden versterkt door de komst van ons nieuwe ziekenhuisschip. De missie van Mercy Ships om hoop en genezing te brengen is enkel mogelijk dankzij de vrijgevigheid van onze partners, schenkers en vrijwillige bemanning. Ik ben MSC heel erg dankbaar voor hun steun.”

Het gebruik van ziekenhuisschepen omvat het vervoeren van grote hoeveelheden essentiële benodigdheden over oceanen en zeeën om voortdurend de chirurgische en trainingsactiviteiten te ondersteunen. MSC en Mercy Ships zijn partners sinds 2011, waarbij de MSC Group logistieke ondersteuning en containerlevering van benodigdheden in alle partnerlanden verzekert.

De ondersteuning in infrastructuur en logistieke expertise die door haar teams in Afrika wordt geboden, varieert van de lokale scheepvaartagentschappen van MSC en de terminals van MSC en TiL die vracht behandelen zowel de logistiek, opslag en binnenlands transportdiensten van MSC en MEDLOG. Daarnaast heeft MSC Mercy Ships uitgebreid technisch advies en expertise aangeboden ter voorbereiding van het nieuwe schip, om een ontwerp te ontwikkelen dat de efficiëntie van de organisatie zal verbeteren.

Het nieuwe schip zal plaats bieden aan ongeveer 600 bemanningsleden aan boord. Het ziekenhuis zal zich over twee dekken en 7.000 vierkante meter uitstrekken, met zes operatiekamers, een volledig uitgerust laboratorium en state-of-the-art trainingsruimtes zoals een simulatielab. Hierdoor kan Mercy Ships tijdens haar verblijf in de haven de lokale chirurgische systemen versterken, meestal gedurende een werkperiode van 10 maanden.

Gert van de Weerdhof, CEO van Mercy Ships: “Dit nieuwe ziekenhuisschip brengt state-of-the-art apparatuur en faciliteiten om onze partnerlanden te ondersteunen. Dit nieuwe schip en haar toekomstige bemanning stellen ons in staat om aan de chirurgische behoeften te voldoen, terwijl we gastlanden ondersteunen bij het ontwikkelen van gezondheidssystemen met hun volgende generatie medische professionals.”

Diego Aponte, president van de MSC Group en lid van de raad van bestuur van MSC Foundation, zei: “Ik ben altijd gepassioneerd geweest over Afrika en ik was onder de indruk van het buitengewone en eervolle initiatief van Don toen het voor het eerst werd voorgesteld. Ik wilde op een significante manier betrokken zijn bij dit initiatief. Mercy Ships biedt tastbare en concrete steun aan duizenden gezinnen over de hele regio. Met de grote lokale aanwezigheid van MSC Group hebben we de plicht om iets terug te geven aan de lokale gemeenschappen. Dit schip is opnieuw een mijlpaal in onze visie om het Afrikaanse continent te ondersteunen bij het realiseren van een welvarende en duurzame toekomst.”

Daniela Picco, uitvoerend directeur van MSC Foundation: “We zijn uitermate trots op onze steun aan Mercy Ships via fondsen en donaties in natura en op de transformerende impact die hun gratis hulp heeft gehad op 18.000 medische professionals en 30.300 patiënten via 33.200 operaties sinds 2011. “Toen het gesprek begon met Mercy Ships-oprichter Don Stephens om samen een nieuw schip te bouwen, was ik verheugd om dit baanbrekende initiatief te ondersteunen om Mercy Ships te begeleiden in de komende decennia.”

 

Over Mercy Ships

Jaarlijks sterven wereldwijd meer dan 18 miljoen mensen door gebrek aan chirurgische hulp. In Afrika is de behoefte aan veilige en tijdige medische zorg enorm. Mercy Ships biedt hoogwaardige zorg met twee operationele ziekenhuisschepen, de Africa Mercy en de Global Mercy, en draagt bij aan de duurzame verbetering van lokale gezondheidssystemen door de opleiding van medisch personeel en renovatie van ziekenhuizen.
 

Willy Ysewijn NNieuws, bron MSC Foundation, MSC Group en Mercy Ships

Ziekenhuisschip Mercy

Ziekenhuisschip Mercy - MSC GROUP

Ziekenhuisschip Mercy

Deel dit artikel