Vanaf woensdag 15 juni, een maand na de opening van de nieuwe expo 'Boerenpsalm', daagt het Jakob Smitsmuseum kinderen uit voor het megacoole museumspel 'Smits voor kids 4'.

Al spelenderwijs maken ze kennis met het museum en met kunst. Natuurlijk zijn ook ouders welkom. Wie jonger is dan 18 of een Museumpas heeft, krijgt gratis toegang.

Anderen betalen 5 euro of 4 euro met korting (inclusief catalogus). Zowel 'Smits voor kids 4' als de expo 'Boerenpsalm, lopen tot en met 28 augustus. Meer info vind je op www.jakobsmits.be.

De expo 'Boerenpsalm' komt er naar aanleiding van de heruitgave van het gelijknamige boek van auteur Felix Timmersmans (Lier, 1886 – 1947).

Het boek verscheen in 1935 en is misschien wel het beste werk dat Timmermans ooit uitgaf. In tien hoofdstukken vertelt hij het verhaal van Wortel, een boer die leeft in harmonie met de seizoenen, of die dat toch probeert te doen. De illustraties in deze heruitgave zijn van de hand van schilder Koen Broucke. De tentoonstelling Boerenpsalm toont werk van Broucke, Timmermans en Smits.  Foto Standaard Uitgeverij.