U bent hier

Music for Life 2013 : gemeente Olen steunt VOC Herenthout

Herenthout | Olen
02.12.2013 - 14.47u
Door: Franky Van Leeuwen

Van 17 tot en met 24 december zamelt Vlaanderen opnieuw geld in voor Music for Life. Dit jaar mogen de deelnemers zelf een goed doel kiezen, op voorwaarde dat het een erkende vzw is.

De diensten communicatie en ICT van het gemeentebestuur Olen zamelen geld in voor het VOC Herenthout. Via diverse acties willen ze de vrijwilligers van het VOC een financieel steuntje in de rug te geven. Per ingezamelde 100 euro doen de communicatie- en ICT-dienst een uur vrijwilligerswerk in het VOC.

Overzicht van de acties

  1. Verkoop van kerstkaarten en vetbollen

Drukkerij Bulckens uit Herenthout ontwierp speciaal voor de actie twee kerstkaarten. Een pakketje van 2x 5 kaarten plus enveloppen kost 8 euro. Om de vogels de winter door te helpen, verkopen we vetbolletjes. Voor een pakketje van drie vetbolletjes betaal je 1 euro. De kerstkaarten en de vetbolletjes zijn te koop bij de communicatiedienst en op donderdag 5 december op de wekelijkse markt in de Draaibrugstraat (tussen 13.30 en 18.00 uur).

  1. Veiling van beschilderde nestkastjes

De Olense kunstenaars Aline Odeurs, Twan De Wit, Frans Goossens, Danny Smolders en Florence Nicodème pimpten vijf nestkastjes. De nestkastjes worden via een online veiling op onze Facebookpagina verkocht. Bieden kan van 9 tot en met 22 december middernacht.

  1. Verkoop op de wekelijkse markt op 5 december

De actievoerders hebben een stand op de wekelijkse markt in de Draaibrugstraat op donderdag 5 december. Je kan er onder andere kerstkaarten, vetbollen, snoepjes, zelfgemaakte soep en speculaas kopen. Kom dus zeker eens langs tussen 13.30 en 18.00 uur.

  1. Sponsortocht op 15 december, start om 9.00 uur

Op zondag 15 december wandelen de actievoerders van het boekelhuis, Boekel 7 (Olen) naar het VOC, Boeyendaal 74 (Herenthout) en terug, goed voor zo’n 25 km. Je kan hen sponsoren per km. Iedereen mag ook meewandelen mits een bijdrage van 25 euro. Dit is ter plaatse te betalen bij de start.

  1. Doe een vrije gift

In enkele gemeentelijke locaties staan spaarpotjes. Een vrije gift is altijd welkom. Je vindt een spaarpotje aan:

-          het onthaal van het gemeentehuis, Dorp 1;

-          de balie van de bibliotheek, Oevelseweg 24;

-          de balie van het eenloket ruimte, Boekel 7;

-          de balie van de dienst vrije tijd, Boekel 7.

Info

-          communicatiedienst gemeente Olen, 014 27 94 45, communciatie@olen.be

-          www.facebook.com/comictforlife

-          www.vocherenthout.be


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto