De Warmste Week van Music For Life heeft dit jaar 10.846.566 euro opgeleverd, een absoluut record. In totaal werden er 10.000 acties georganiseerd voor meer dan 1.600 goede doelen.

"Dit is niet normaal. We kunnen dit niet geloven", reageren de presentatoren.

Met de bekendmaking van het eindbedrag kwam er om iets voor 18 uur een einde aan de 12e editie van Music For Life. Een week lang kampeerden Linde Merckpoel, Bram Willems en Eva De Roo in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke, waar ze plaatjes draaiden voor het goede doel.

De afgelopen weken en maanden werd er over heel Vlaanderen massaal geld ingezameld. In totaal werden er 10.576 acties georganiseerd voor 1.642 verschillende goede doelen.

Ter vergelijking: dat is bijna het dubbele van vorig jaar.

Alles samen is er tot nog toe 10.846.566 euro opgehaald, een record. Vorig jaar bracht de actie 7.802.913 euro op, wat toen ook al een stuk meer was dan de 5 miljoen van een jaar eerder.

Nog meer stortingen

De Koning Boudewijnstichting waakt over de verdeling van al het ingezamelde geld en zal het aan de goede doelen overmaken. De organisatie verwacht de komende dagen trouwens nog meer stortingen van acties die pas vandaag of gisteren zijn afgesloten.

Ook volgend jaar organiseert Studio Brussel een nieuwe editie van Music For Life. Die zal opnieuw plaatsvinden in de week voor Kerstmis in Puyenbroeck.

(VRTNWS)