Met een roller coaster tussen ontroerende treurmuziek, feestelijke barok en een muzikale goddelijke devotie staat MUSICA DIVINA tussen 18 september en 4 oktober opnieuw aan de top van de nieuwe muziekkalender. Festival van Vlaanderen - Mechelen en de Provincie Antwerpen verleiden ook dit jaar duizenden muziekliefhebbers met een uitzonderlijke concertreeks in de abdijen en begijnhoven in de provincie.

Op vrijdag 26 september (20:00) houdt MUSICA DIVINA halt in de Sint-Amandskerk in Geel voor een avontuurlijk concert van het Belgische saxofoonkwartet Bl!ndman. Zij brengen er het gevierde programma 32 foot Bach, onlangs nog bekroond met een Klaraprijs.

De frase Vorsprung durch Technik associëren we vandaag vooral met een Duits automerk, maar ze is evengoed op de muzikanten uit dat land van toepassing. Denk maar aan de ontdekkingstocht die Johann Sebastian Bach ondernam vanop het zitje van zijn kerkorgel. De barokberoemdheid maakte uiterst efficiënt gebruik van de diverse registers die het instrument hem bood en creëerde zo weefsels van meerstemmige perfectie.

Enter Erik Sleichim. De bezieler van BL!NDMAN was dusdanig onder de indruk van Bachs orgelcomposities dat hij besloot om ze vertalen naar een saxofoonkwartet. In het programma 32 foot Bach laat hij de laagste noten - die doorgaans passeren door orgelpijpen van 32 voet - spelen met de tubax, een uit de kluiten gewassen contrabassax. 

Organisatie: i.s.m. Cultuurcentrum De Werft en Stad Geel