U bent hier

Musica Divina presenteert Kempens Psalmenboek in Geel, Hart van de Kempen

Geel | Kempen regio | Neteland
13.09.2021 - 08.36u
Door: Herman Gezelle

Musica Divina is het najaarsfestival van Festival van Vlaanderen Kempen. Anno 2021 vindt het plaats in abdijen, kerken en begijnhoven van Geel, Herentals, Turnhout, Hoogstraten, Heist-op-den-Berg, Lier, Postel, Averbode en Tongerlo.

Het festival is een uitgesproken Kempens verhaal. Een verhaal vol hemelse muziek.

Van 2017 tot 2020 werd aan Musica Divina een nieuw luik gekoppeld: Poesia Divina. Elke festivaleditie werd aan negen dichters gevraagd een psalm te dichten uitgaande van het festivalmotto. Het was geen eenvoudige opdracht. Wat is een psalm, een gezongen gebed, anno het begin van de 21e eeuw?

Festival van Vlaanderen Kempen organiseerde Poesia Divina samen met het Poëziecentrum, in 2018 ook samen met CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg, in 2019 met CC 't Schalilken in Herentals en in 2020 met CC 't Getouw in Mol. De allereerste editie vond plaats in de abdij van Tongerlo.

De dichters kregen quasi geen beperkingen opgelegd. De opdracht was een psalm te dichten die gelinkt was aan het festivalthema. Het resultaat van deze fascinerende zoektocht is een heus Kempens Psalmenboek.

Het Kempens Psalmenboek wordt gepresenteerd op 16 september in CC De Werft in Geel. Speciaal voor de presentatie van dit boek componeerde Sara Salvérius een preludium en postludium voor solo accordeon bij de Psalm van Sylvie die Sylvie Marie schreef voor de eerste editie van Poesia Divina.

Beleef deze creatie gratis op donderag 16 september om 19u30 in CC De Werft  Geel.
Benieuwd? Geniet in de video hierboven van een voorsmaakje: Sara Salvérius speelt Equinox van Jakob Rosseel.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto