Het Festival van Vlaanderen Kempen organiseert opnieuw twee concerten in Mol onder de noemer 'Musica Divina'.

Op vrijdag 16 september kan je genieten van de ontroerende muziek van Duo Aznèm in de abdij in Postel. Op vrijdag 23 september eren Luise Enzlan en Tehila Nini Goldstein hun moeders in de Sint-Pieter en Pauwelkerk. Beide voorstellingen starten om 20 uur en kosten 20 euro. Tickets zijn te koop via http://www.musica-divina.be/programma en vanaf 9 juni via Cultuurcentrum Mol - zolang de voorraad strekt.

De voorbije jaren waren de Musica Divina-concerten geruime tijd op voorhand uitverkocht.

Abdij van Postel: Duo Aznèm, Kalimat

'Kalimat' betekent 'woorden'. Het is het zielsproject van het Brugse Duo Aznèm. De tweelingzussen integreren daarin gesproken teksten over universele liefde, troost, het spel van wolken, diversiteit en de band tussen alle mensen. Kalimat is balsem voor de ziel, met muziek gaande van Johann Sebastian Bach en Arvo Pärt tot gebedsmelodieën en vogelzangen. De zussen kregen zelfs lof van Majida El Roumi, een superster uit de Arabische wereld, voor de interpretatie van haar befaamde lied Kalimat.

· Vrijdag 16 september -  van 20 tot 21.30 uur - Abdij van Postel, Abdijlaan 16

· Standaardtickets kosten 20 euro. Jongeren onder 26 jaar betalen 10 euro - · Inclusief inleiding en drankje

Sint-Pieter en Pauwelkerk: Luise Enzlan en Tehila Nini Goldstein, Voor onze moeders

Sopraan Tehila Nini Goldstein en harpiste Luise Enzian eren hun moeders met een programma dat culturen, werelden en geschiedenissen met elkaar verbindt. Ze willen samen met de luisteraars thuiskomen in muziek en het verlangen naar het ergens anders zijn, stillen. Ze doen dit met liederen waarin moeders huilen en lachen, waarin de Moeder het kind in slaap wiegt en beschut voor pijn en gevaar. Liederen als liefdevol gebreide cocons van warmte en geborgenheid.

· Vrijdag 23 september - van 20 tot 21.30 uur -  Sint-Pieter en Pauwelkerk, Markt 1

· Standaardtickets kosten 20 euro. Jongeren onder 26 jaar betalen 10 euro -  Inclusief inleiding en drankje

Tickets bestellen

· Via www.musica-divina.be/programma