U bent hier

Musical "40-45" over WOII vindt plaats in tijdelijke musical-arena in Puurs

Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
10.02.2018 - 11.07u
Door: Mark Jaspers

De nieuwe musical van Studio 100 over de Tweede Wereldoorlog, "40-45", vindt plaats in een grote musical-arena in een wei in Puurs. Deze tijdelijke musical-arena wordt het nieuwe Studio 100 Pop-Up Theater, dat later ook dienst zal doen voor andere producties, zoals de Jubileumshow van K3 en de sprookjesmusicals van Studio 100. Het entertainmentbedrijf uit Schelle stelde de plannen van de nieuwe musical vrijdagmiddag in Puurs aan de pers voor.

De vorige muisical "14-18" trok zo'n 335.000 bezoekers. Door het grote succes van die musical begon Studio 100 redelijk snel aan de voorbereidingen van de opvolger. In het nieuwe evenement "40-45" spelen Jonas Van Geel en Jelle Cleymans de broers Louis en Staf, die net na de Eerste Wereldoorlog worden geboren in Antwerp en.

Ze groeien op in een warm nest en worden hartsvrienden. En dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en dat laat zijn sporen na in het gezin. De musical vertelt het verhaal van het verzet in Vlaanderen tijdens de oorlog.

De regie en het script zijn van Frank Van Laecke. Allard Blom maakte de liedjesteksten en Will Tura en Steve Willaert componeren de muziek. Ook onder meer Marleen Merckx, Jo De Meyere, Clara Cleymans, Ann Tuts, Nathalie Meskens, Peter Van de Velde, Lucas Van den Eynde en Herbert Flack behoren tot de cast.

Studio 100 wil de musical zo lang mogelijk laten doorgaan. De musical "14-18" vond plaats in Mechelen en Studio 100 moest die productie ondanks het grote succes uiteindelijk stopzetten omdat de zaal na verloop van tijd verhuurd was aan een ander evenement.

"We hopen zo dat zoveel mogelijk mensen die de musical willen zien hem ook effectief kunnen zien", zegt Gert Verhulst. "Met deze musical willen we tot het einde doorgaan. Daarom kozen we voor een locatie en een ruimte die wij alleen kunnen gebruiken."

Daarom bouwt Spantech, een bedrijf gespecialiseerd in onder meer tijdelijke theaterconstructies, voor deze musical een gigantische aluminiumconstructie. Die komt in een wei naast Montea, een beurs genoteerd bedrijf gespecialiseerd in logistiek vastgoed, gelegen in de industriezone van Puurs.

Volgens Sjors Van Vorstenbos van Spantech gaat het om een "wereldprimeur". "Het wordt de grootste, tijdelijke aluminiumconstructie ter wereld."

Het is de bedoeling dat de musical zeker twee jaar kan getoond worden. "Maar we kunnen onze acteurs moeilijk vragen om deze musical 365 dagen per jaar te spelen. Daarom hebben we besloten om ook andere producties van ons te programmeren", legt Verhulst uit. In de musical-arena, die werd omgedoopt tot Studio 100 Pop-Up Theater, programmeert het entertainmentbedrijf ook de tour van K3. Studio 100 pikt ook de draad van de sprookjesmusicals weer op, waaronder "Sneeuwwitje".

Volgens Koen Van den Heuvel, de burgemeester van Puurs, is de locatie voor de musical gemakkelijk bereikbaar voor alle Vlamingen. "Puurs ligt vlakbij de A12 en de N16 en is geografisch het hart van Vlaanderen", aldus de burgemeester.

Hij hoopt dat ook de NMBS en De Lijn mee betrokken kunnen worden bij het project. "Ik hoop dat veel mensen die met de trein uit alle uithoeken van Vlaanderen komen, vanuit het station van Puurs gemakkelijk op deze locatie kunnen geraken."

De première vindt plaats op 7 oktober 2018. Studio 100 koos voor oktober omdat het dan honderd jaar geleden is dat de Eerste Wereldoorlog eindigde en het moment waarop de kiem voor de Tweede Wereldooorlog gelegd werd.

In september 2017 moest Studio 100 op zoek naar een nieuwe locatie nadat de gemeente Beveren niet inging op een vraag tot bestemmingswijziging van Katoen Natie-topman Fernand Huts.

Hij bouwde in de Beverse deelgemeente Kallo een theaterloods, speciaal voor Studio 100. De Katoen Natie-topman kreeg wel een bouwvergunning, maar de gemeente wilde uiteindelijk geen bestemmingswijziging toestaan.

Alle informatie op www.40-45.live. (Belga)

imageMeer nieuws

5e editie Herentalse Spiegelfeesten door HoMaHe

Herentals 19.02.2019 - 09.13u reading time1min

Van vrijdag 15 tot zondag 17 maart organiseert Homahe, de vereniging van horeca-uitbaters, de 5e editie van de Herentalse Spiegelfeesten.

Alle festiviteiten vinden plaats in een grote spiegeltent op de Grote Markt. Op vrijdag is er een afterworkparty, en op zaterdag een kindernamiddag en een Mirrorparty. De Spiegelfeesten sluiten zondag af met een brunch en een groot, gratis dansfeest. Meer info kan je vinden via de website van HoMaHe .

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto