U bent hier

Musical Zelfie brengt muziek Kinderen voor Kinderen in Vorselaar

Vorselaar
08.09.2016 - 18.03u
Door: Peter Caers

Op 8 oktober landt de musical ‘Zelfie’ in Vorselaar. 21 kinderen van het professionele gezelschap ‘Kinderen Goedgekeurd’ laten de liedjes uit het populaire programma ‘Kinderen voor Kinderen’ herleven.

De kinderen zingen, dansen en acteren samen met actrice Naomie Schatteman. Voor de regie en bewerking zorgt Mout Uyttersprot (Familie, De Kotmadam, Thuis).

Waanzinnig gedroomd

Op een onbewoond eiland, Als ik de baas zou zijn van het journaal, Waanzinnig gedroomd… Wie kan ze niet meezingen? Speciaal voor de voorstelling ‘Zelfie’ werden de liedjes van ‘Kinderen voor Kinderen’ bewerkt naar een arrangement voor vleugelpiano.

Muzikanten Johan Famaey of Stan Vangheluwe tekenen voor de muzikale begeleiding. Doorheen de nummers is een hele muzikale voorstelling mét een boodschap geweven: een muzikale en creatieve aanklacht tegen het feit dat kinderen steeds meer tijd doorbrengen achter een scherm in plaats van met elkaar te spelen of te praten.

Zelfie

Het is de vereniging 4plus die de musical naar Vorselaar heeft gehaald. “Zelfie is de tweede voorstelling die we met onze vereniging organiseren,’ vertelt 4plus-voorzitter Wim Bosschaerts. “We zijn trots dat we deze voorstelling hebben kunnen binnen halen. De kinderen die deel uitmaken van ‘Kinderen Goedgekeurd’, het gezelschap achter de musical ‘Zelfie’, zijn allemaal kleine toptalenten die professioneel worden begeleid.”

Zo heeft het gezelschap een aanzienlijk palmares. Het koor trad reeds op voor Hare Majesteit Koningin Mathilde van België tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking op het Koninklijk Paleis te Brussel. Pennenzakkenrock verwelkomde het koor dan weer op de editie van 2016.

-De tune “Ja, aan alle kinderen!” werd dan weer gelanceerd in het Vlaams Parlement in aanwezigheid van tal van Ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders van het land.

4plus

4plus wil kinderen uit Vorselaar en de omliggende gemeentes laten proeven van toneel, muziek en film. De vereniging heeft daarom ook een musicalworkshop gekoppeld aan de voorstelling.

De kinderen die naar de voorstelling komen, kunnen voor 1 euro extra deelnemen aan de workshop.

Praktisch:

Musical Zelfie

Zaal De Dreef, Oostakker 1 in 2290 Vorselaar

Zaterdag 8 oktober 2016

o Start workshop 14 uur

o Start muziektheater 15 uur

Toegang: o kinderen: €6,5 o volwassenen: €7,5

o deelname workshop: €1 ·

Info en tickets op vierplusvorselaar@yahoo.be

Meer informatie Wim Bosschaerts voorzitter 4Plus Vorselaar 0478/41.28.64 vierplusvorselaar@yahoo.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto