HBBC had wat recht te zetten na de nederlaag van vorige week tegen Gembo. Gesteund door meer supporters dan thuisploeg Musketiers Vremde, startten de Herentalsenaren furieus. Een stevige defense zorgde voor makkelijke baskets en al voor een mooie kloof na het eerste deel.

In de volgende 10 minuten bleef Herentals doorgaan op dit elan en wist zo verder uit te lopen. Ook na de pauze hield HBBC de druk hoog en liep verder en verder weg.

In het laatste deel kon iedereen minuten pakken en werd de kloof nog uitgediept. Ook vanop de vrijworplijn (81,8%) was Herentals secuur. Een schitterende collectieve prestatie, en door het verlies van leider Nijlen komt HBBC zo op een gedeelde eerste plaats in het klassement.

Kwart 1: 7-18; Kwart 2: 8-25 (rust: 15-43); Kwart 3: 7-14 (22-57); Kwart 4: 18-28 (einde: 40-85).

Speelden voor HBBC: Floris Coninckx: 5; Tom Thys: 2; Jan Helsen: 6; Brent Laeremans: 9; Lowie Van Akoleyen: 17; Ewald Vanderveken: 13; Tom Van Beeck: 7; Vincent Verbeeck: 18; Detlef Mostaert; Maarten Van Doninck: 3; Steven Simons: 5.