Tijdens het najaar van 2013 trekt Te Gek!? nog een keer langs de Vlaamse cultuurcentra. Deze muziektheatertournee is een coproductie van De Muziekfaktorij en Te Gek!? Sint-Annendael Diest, met als veelbelovende titel: ‘Nerveuze Vrouwen’.

De aanwezigheid van 4 grote dames uit de Vlaamse en Nederlandse muziek- en theaterwereld garanderen u een entertainende avond met liedjes uit de ondertussen al erg uitgebreide Te Gek!?-songcatalogus (de teller staat ondertussen op 4 cd’s and still counting...), aangepast tekstmateriaal en monologen/dialogen rond de vrouw in de psychiatrie.

‘Nerveuze vrouwen’ is een voorstelling met sprankelende teksten van Hugo Matthysen, Gerda Dendooven en Christophe Vekeman rond de vrouw in de psychiatrie. In een regie van de onnavolgbare Sien Eggers worden deze op de planken gebracht door  Karlijn Sileghem en Tine Embrechts. Het onberispelijke talent van Hannelore Bedert en Roos Rebergen (Roosbeef), begeleid door de springlevende Laatste Showband, zorgt voor het muzikale luik van deze verrassende voorstelling. Ook Tine en Karlijn schrapen ten gepaste tijde hun kelen en brengen nummers uit het rijke Te Gek!?-repertoire.

Hannelore Bedert nam samen met Bart Peeters het duet "Zonder woorden" op, won onderweg de Nekka-prijs, werd genomineerd voor enkele MIA-awards en is niet weg te branden van de radio met liedjes als 'Hart van mij' en 'Janker' uit haar twee cd's 'Wat als' en 'Uitgewist'. Roosbeef is het alter ego van Roos Rebergen. Ze heeft in Nederland al een hele reputatie opgebouwd als de fragiele zangeres met de breekbare stem. Haar album “Omdat ik dat wil” (2011) bevat schitterend songmateriaal waaruit we zeker “Te veel Wij(n)” en “Twijfelaar” onthouden.

Karlijn Sileghem schitterde als zangeres reeds bij de meidengroep Hormonia, maar is natuurlijk vooral bekend als tv-actrice in o.a. ‘Katarakt’, ‘Hoe?Zo!’ en ‘De Anneliezen’. Ze verdiende als theateractrice haar sporen bij Het Toneelhuis en Blauwe Maandag Cie. Tine Embrechts is de zus van Pieter en Bert, lid van De Kakkewieten, zangeres, actrice, comédienne pur sang, mediafenomeen en allround grappige madame. Ze zong bij Jukebox 2000, Hormonia, El Tattoo Del Tigre en met haar beide broers vormde ze het trio De Embryo’s. Op televisie was Tine te zien in ‘Quiz Me Quick’, ‘Tegen De Sterren Op’, ‘Het Peulengaleis’, ‘De Anneliezen’, etc. Op de planken speelde ze o.a. bij tg Stan en Het Toneelhuis.

De regie is in handen van Sien Eggers, bekend van ‘In de Gloria’, ‘Het Eiland’ en ‘Van vlees en bloed’. Sien staat als actrice al zo’n 40 jaar op de planken wat haar o.a. al een Vlaamse Cultuurprijs voor Theater en een Colombina prijs opleverde.

Met:    

Roos Rebergen (Roosbeef)

     Hannelore Bedert

     Karlijn Sileghem

     Tine Embrechts

Muzikanten:

     Paul Poelmans: piano, keyboards, chef d’orchestre

     Chris Peeters: gitaar

     Bert Embrechts: bass

     Joost Van den Broeck: drums

Patrick Riguelle: gitaar, slide-gitaar

Regie: Sien Eggers

Coproductie: De Muziekfaktorij vzw en Te Gek!? Sint-Annendael Diest.

In samenwerking met: Museum dr. Guislain – Gent

Website    www.sad.be    www.tegek.be    www.demuziekfaktorij.be