U bent hier

Muzikale kapellekeswandeling

Heist op den Berg | Kempen regio
14.03.2021 - 23.27u
Door: Lex Verellen

Elk jaar trekt de processie van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand uit door de dorpskern van Hallaar. Het dorp staat al sinds 1502 bekend als bedevaartsoord en houdt de traditie graag in ere.

Samen met een heleboel plaatselijke verenigingen, is Koninklijke Fanfare De Berthoutzonen steeds op post om de processie te begeleiden met muziek.

Door de huidige maatregelen kan het evenement voor de 2e keer op rij niet doorgaan. In 2020 zorgde de fanfare daarom voor een digitale processiemars. Dit jaar pakken ze uit met een nieuw initiatief.

Van 27 maart t/m 2 mei organiseert K.F. De Berthoutzonen een bewegwijzerde wandeling langs de vele kapelletjes die Hallaar rijk is, langs het historische parcours van de processie (de processie volgt de laatste jaren een alternatieve route). Het start- en eindpunt bevindt zich aan de kerk van Hallaar.

Langs het parcours van 6 km (waar overigens sanitair voorhanden is) kan u via QR-codes genieten van prachtige muziek die de muzikanten van de fanfare speciaal voor deze gelegenheid opgenomen hebben. Bovendien komt u meer te weten over de geschiedenis van o.a. de kapelletjes. Onder de deelnemers wordt een leuke prijs verloot.

Voor de jongsten voorzien wij een superleuke uitdaging waarbij ze onderweg een mysterie moeten oplossen d.m.v. opdrachten! Hou zeker uw smartphone in gereedheid, want er zijn leuke prijzen te winnen. Een leuke gezinsactiviteit tijdens de Paasvakantie!

Deelname is gratis!

Tijdens de weekends (incl. Paasmaandag) kan u na bestelling ook een Bubbelpakket ophalen om onderweg te nuttigen. Er zijn 3 versies van de pakketten:

Kidi-pakket: Gekoeld flesje Kidibul (20 cl) & flesje fruitsap (33 cl), plastic flute, zakje snoepjes & zakje chips: € 5,50

Cava-pakket: Gekoeld flesje Cava Mas Fi Brut (20 cl) & flesje fruitsap (33 cl,) plastic flute, zakje koekjes & pakje TUC-koekjes: € 8,00

Geuze-pakket: Gekoeld flesje Geuze Boon (25 cl) & flesje fruitsap (33 cl), plastic flute, zakje gedroogde worstjes & pakje TUC-koekjes: € 8,00

Meer informatie en bestelling via: www.berthoutzonen.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto