U bent hier

'Muzikanten kunnen van alle markten thuis zijn', dat neemt Everlasting Happyland letterlijk

Lille
16.07.2018 - 17.26u
Door: Mark Jaspers

Als promotie van hun crowdfundcampagne gaat ELHL naar de "crowd" toe op een wel erg ongewone manier. Volledig uit hun comfortzone getrokken gaan ze de uitdaging aan om marktbezoekers te charmeren met hun muziek.

Als rasechte straatmuzikanten promoten ze hun crowdfundactie en proberen ze door middel van "de hoed" enkele euro bij elkaar te spelen als extra funding. Tijdens de markt kan je ook de nodige informatie verkrijgen mocht je geïnteresseerd geraken hen via internet te funden.

Kleine bijdragen vormen een belangrijk onderdeel in hun actie, een actie die reward-based is. Dat wil zeggen dat er tegenover elke donatie op de crowdfundpagina een leuke beloning staat.

Zo kan je kiezen voor een bedank-mp3 in je mailbox, een fotoshoot, een poster van ELHL, 2 tickets voor het exclusieve bedankconcert, een optreden bij jouw thuis, in jouw favoriete café, kunstwerken, en nog veel meer.

Onlangs hebben zij op de wei van Werchter ook promotie gevoerd die op veel sympathie kon rekenen en uiteindelijk meer heeft opgeleverd dan verhoopt.
Onder het moto: "we willen er ook wat voor doen", gaan ze op zoek naar muziekliefhebbers die hun muziek en hun actie een warm hart toedragen.

Ook hun crowdfunding is ongewoon te noemen.

Waar de meeste groepen kiezen voor het laten financieren van de opname van een cd of videoclip, probeert Everlasting Happyland een installatie te kopen waarmee ze live kunnen gaan optreden.

ELHL is bestaat uit een zangeres (Kathleen Swaans, Westmalle) en een drummer (Benny Willekens, Gierle) die zich laten begeleiden door zelf(in)gespeelde backingtracks. Omdat ELHL op zoek is naar een publiek willen ze starten met het spelen op kleinere locaties zoals: cafés, music clubs...

Na hun succesvolle showcase werden de vermoedens bevestigd dat de sector voor kleine optredens vaak ook gebonden zijn aan kleine budgetten. Het werd al snel duidelijk dat het huren van een fatsoenlijke geluidinstallatie ervoor zorgt dat dat budget al snel overschreden wordt.

Willen ze de kans krijgen te kunnen spelen en de organisators deze huurprijs te besparen dan moeten zij deze installatie zelf kopen. De realiteit maakt dat het zelf financieren van zo'n installatie niet aan hen besteed is. Een teleurstelling, want ze willen optreden.

En toen kwam Ulule hen tegen. Als een geschenk uit de hemel. Dit was de oplossing: een crowdfundproject rond en voor deze installatie. En voilà, gedurende 45 dagen gaan ze campagne voeren om deze funding tot een goed einde te brengen.

Een campagne die hen tot op de markten in Wechelderzande en Lille brengt. Daar kan je hen op een heel andere manier beleven.

Geen podium, wel een kleine aanhangwagen, ELHL in a box.

Met de steun van de gemeente Lille mogen zij uitzonderlijk twee markten animeren met hun muziek. (Het is een samenwerkingsproject geworden waarbij "de box" van de zomer-promo-actie van Lille gekoppeld wordt aan "de Box" van ELHL. Je herkent zeker de beachvlag van de gemeente Lille.

ELHL als straatmuzikanten op (voorlopig) 2 markten in Lille.
Op woensdag 18 juli in Wechelderzande (Wagemansstraat)
Op Woensdag 25 Juli in Lille (Kerkplein) -
telkens van 14 uur tot 18 uur.

LINKS:
EVERLASTING HAPPYLAND:
- crowdfundpagina:
https://nl.ulule.com/everlasting-happyland-goes-live/
- website:
https://www.everlastinghappyland.be/
- vi.be:
http://vi.be/everlastinghappyland
- Facebook:
https://www.facebook.com/Everlasting-Happyland-2412888458737093/

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto