U bent hier

MX Friends David Cools : 'Vriendschap als prioritaire bouwsteen'

Kempen regio | Vorselaar
03.02.2019 - 18.31u
Door: Herman Gezelle

Motorcross leeft als nooit tevoren in de Kempen. De MX Friends uit Vorselaar zijn vanuit een vriendengroep (hevige supporters) van de op pensioen zijnde oud motorcross-kampioen David Cools ontstaan.  David Cools en Herman Verelst zijn de drijvende krachten achter de huidige set-up.

'De visie/missie van deze groep actieve/passieve sportievelingen is om de motorcross sport op een positieve manier te promoten met vriendschap als prioritaire bouwsteen', zegt David Cools vandaag op hun team-voorstelling.

De MX-piloten

- 'Herman Verelst (Nieuw C VLM) : Herman één van de drijvende MX-krachten zal uitkomen bij de Nieuwelingen C in de VLM federatie, doel is vooral zich te amuseren.

- Arsene Blyau (Oldtimers twinshocks)
Werd zacht gevraagd door moeder de vrouw om helm aan de haak te hangen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hij zal als ouderdomsdeken uitkomen bij de oldtimers twinshocks.

- Kieron Mols (Nieuw MX2 VLM)
Kieron kende in vorig seizoen een moeilijke start maar wist zich toch enkele keren in de kijker te rijden. Voor het komende seizoen moet een podiumplaats in kampioenschap zeker haalbaar zijn.

- Michiel Van Rooy (Nieuw A VLM)
Nieuwe aanwinst die werd aangetrokken voor zijn look, ook de vrouwelijk leden hebben iets te vertellen... Uiteraard heeft hij ook zijn doelen en moeten podiumplaatsen zeker ook voor hem haalbaar zijn.

- Paul Van De Borre (Experten VMCF)
Zal de teamkleuren wederom verdedigen in de VMCF federatie. Als Paul zijn constante prestaties van het bed naar het parcours zou krijgen is hij een kampioenskandidaat.

- Gianni Joliens (Juniors 250 VLM)
Afgelopen seizoen was geen enorm succes maar Giani heeft de draad van het trainingswerk opgepakt en ook hij zou zekers richting het podium moeten kunnen rijden.

- Boyd Balder (Juniors 500 VLM)
Vorig seizoen reeds op het kampioenpodium bij de juniors MX2, de overstap gemaakt naar de MX1 klasse moet hij meestrijden om die fel begeerde kampioenstitel.

- Bram Valckx (Inters A 500 VLM)
Na een seizoen van kommer en kwel met nog een vleugje extra misserie is Bram reeds effe gestart aan de voorbereiding voor komend seizoen en aan inspanningen daar geen probleem. Afwachtend voor de seizoenstart hebben we toch samen bekeken en moet hij in de loop van het seizoen richting top 5 kunnen groeien.

3. David Cools
MX Friends "To have fun you need some friends"
Spreekt voor zichzelf, een groep vrienden die het nodige plezier maken.

David Cools MX school
"Train hard get lucky"
Zonder de nodige inspanningen / trainingen zal het gestelde doel niet gehaald worden.'

Hoe ziet MX Friends naar de toekomst?

'Een beetje verder bouwend op de quotes is onze grote uitdaging om op langere termijn deze twee verenigingen te laten samenvloeien en de jonge talenten die worden begeleid in de MX-school met de nodige materialen te ondersteunen.

Dank aan de sponsors : Dakwerken Verelst Vorselaar; Cardijn Vorselaar; 3Bouw Olen; Tervia's Westmeerbeek; Keldermans Leopoldsburg; Mens Herentals en Geka Style', besluit David Cools.

 Peter Verstraeten/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto