Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MyGov.be komt bovenop een hoop andere administratie-apps

Met MyGov.be zijn we een nieuwe overheidsapp rijker. Op termijn kan je die app gebruiken als alternatief voor je fysieke identiteitskaart of rijbewijs. MyGov.be komt bovenop een hoop andere Vlaamse, federale en private online platformen.

 
 

MyGov.be

"De digitale portefeuille voor al uw overheidsinformatie", zo luidt de slogan voor MyGov.be. De app - die uitgaat van de federale overheid - werd vandaag voorgesteld en is vergelijkbaar met het Vlaamse Burgerprofiel (zie onder).

In de app kan je de digitale versies bewaren van je identiteitskaart, rijbewijs en vaccinatiebewijzen. Maar ook andere overheidsdocumenten zoals de Europese ziekteverzekeringskaart of je huwelijksakte. 

 

"Voor vlieg- of festivaltickets gebruiken velen nu al een app die als wallet dienstdoet. Voor alle essentiële overheidsgegevens zetten we nu belangrijke stappen in dezelfde richting met een specifieke en beveiligde app", zei minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) bij de voorstelling van de app.

 

Op termijn kan je bijvoorbeeld op reis de app gebruiken wanneer je in het buitenland naar je vaccinatiebewijs of ID gevraagd wordt. Ook wanneer je op dat moment offline bent. (VRTNWS)

Deel dit artikel