Oppositiepartij N-VA houdt een enquête bij de bewoners van de Molenvest en omliggende straten. Dat om te peilen naar hun bezorgdheid over toenemend verkeer naar aanleiding van de komst van de kunstencampus naar de Molenvest.

"De Kunstencampus op de Molenvest is een prachtig project en een mooi staaltje architectuur", vindt De Cuyper van N-VA Herentals. "Toch leven er in de buurt nog heel wat bezorgdheden over het verkeer. Wij leggen daarom ons oor te luister bij alle inwoners van de Molenvest en de omliggende straten. Met een enquête die bedeeld werd in alle bussen, hopen we de bezorgdheden in kaart te brengen en met oplossingen te komen."

Tijdens de infovergadering in 't Schaliken, in december, bleken de aanwezige bewoners van de Molenvest en naburige straten bezorgd over het extra autoverkeer dat de kunstacademie op de Molenvest zal aantrekken en de daarmee gepaard gaande verhoging van de parkeerdruk. De stad laat daarom een mobiliteitsstudie uitvoeren.

N-VA stopte eergisteren de enquête in de brievenbussen. "Samen met de buurt moet er gezocht worden naar haalbare oplossingen om het verkeersprobleem zo minimaal mogelijk te houden", aldus Bert Hendrickx.

"N-VA Herentals wil na ontvangst van de antwoorden een plan uitwerken waarmee de hele buurt akkoord kan gaan." (pb)