In Kasterlee hebben N-VA en Open Vld beslist bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 samen naar de kiezer te stappen. Dat meldt lokaal N-VA-voorzitter Jeroen Van de Water, die ook de lijst zal trekken. "Na de verkiezingen van 14 oktober zou Open Vld onze eerste gesprekspartner geweest zijn, dus kiezen wij voor duidelijkheid naar de bevolking toe", zegt Van de Water.

N-VA en Open Vld zitten momenteel allebei in de oppositie in Kasterlee, waar CD&V een absolute meerderheid heeft. Van de Water krijgt dus de moeilijke taak om het bij de komende verkiezingen op te nemen tegen CD&V-burgemeester Ward Kennes, die voor een derde termijn gaat.

"Wij willen één lijst naar voor schuiven die hét alternatief zal bieden voor a l onze b urgers die na meer dan 40 jaar alleenheerschappij van CD&V toe zijn aan een andere vorm van politiek", is Van de Water alvast strijdvaardig.

Open Vld-gemeenteraadslid Rita Thijs zal de tweede plaats op de lijst krijgen, N-VA-provincieraadslid Kris Goossens de derde en Fons Brosius, die momenteel voor Open Vld in de OCMW-raad zetelt, krijgt de positie van lijstduwer. De slogan van het project wordt "Samen sterker voor u". pb (belga)