De N-VA-fractie stelde op de gemeenteraad van 7 mei voor om verder werk te maken van een lokaal regenboogbeleid in Herentals. Met enkele kleine maatregelen kan ook onze stad zijn steentje bijdragen aan de maatschappelijke aanvaarding van holebi’s.  N-VA-gemeenteraadslid Axana Ceulemans: “Het gemeentebestuur besteedde in het verleden hieraan al enige aandacht. Wij zijn dan ook blij dat de gemeenteraad ons voorstel zeer genegen was om dit beleid nog uit te breiden en verder te zetten.”

Contactgegevens holebifoon

In ons land is gelukkig al een lange weg afgelegd om holebi’s gelijke rechten te geven. Maar de maatschappelijke discussie is nog lang niet ten einde. Met een paar kleine initiatieven kan ook Herentals zijn steentje bijdragen. Dit gaat van het uithangen van de regenboogvlag op 17 mei aan het administratief centrum wat vorige jaren reeds gebeurde, tot het opnemen van de contactgegevens van de holebifoon en de discriminatiemeldpunten in de gemeentelijke informatiekanalen. Dit laatste gebeurde nog niet. Op voorstel van de N-VA zal hier nu werk van worden gemaakt.”

Waardevol signaal

Axana Ceulemans: “Ik ben blij de gemeenteraad van onze open en verdraagzame stad zich de maatschappelijke aanvaarding van holebi’s aantrekt. Er is namelijk nog werk aan de winkel. Als N-VA vinden wij dit alvast een belangrijk en waardevol signaal. ”