Afgelopen weken liep op de website van N-VA Herentals een grote bevraging om te peilen naar hoe de Herentalsenaar nu zelf denkt over het bestuur van zijn stad. Een 100-tal Herentalsenaren vulden de enquête ondertussen al in.




N-VA afdelingsvoorzitter Arnout De Cuyper : 'Goed om weten is dat veruit de meeste Herentalsenaren graag in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven wonen.

Gebuisd zijn wel de veiligheid van de fietspaden, de betaalbaarheid van woningen voor jonge gezinnen, de verkeershandhaving en mobiliteit en de kostprijs van de Diftar-ophaling.

Mensen wonen graag in Herentals en zijn zeer begaan met hoe het eraan toegaat in hun stad en de deelgemeenten Noorderwijk en Morkhoven. Dat blijkt duidelijk uit de vele goede suggesties die we binnenkregen. Inwoners willen betrokken worden bij het beleid en ze willen dat er naar hen geluisterd wordt. Dit is natuurlijk een zeer dankbare situatie om als partij aan lokale politiek te doen.

Dingen die wel dringend beter moeten zijn de veiligheid van de fietspaden. Ook zijn de Herentalsenaren duidelijk gewonnen voor meer en strengere controles op snelheid, foutparkeren en andere vormen van asociaal rijgedrag.

Verder hebben jonge gezinnen blijkbaar nog altijd moeite met het vinden van een betaalbare woning. Dat ook mobiliteit een heikel punt blijft, is geen verrassing.

Met de conclusies van deze enquête gaan we verder aan de slag. De vele goede opmerkingen nemen we mee in ons verhaal van verandering in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Enquête blijft online : 'N-VA Herentals maakt iedereen één dag burgemeester'
'De Herentalsenaren kunnen er op vertouwen dat we hier werk van gaan maken na de verkiezingen,' weet lijsttrekker Axana Ceulemans. 'De enquête blijft nog enkele weken online, reageren kan dus nog altijd op
N-VA Herentals, Noorderwijk, Morkhoven.

Binnen een paar weken maken we dan bekend welke deelnemer aan de haal gaat met de mooie gepersonaliseerde prijs.

Nog persoonlijker is natuurlijk een gesprekje tussen pot en pint met de N-VA.

Op donderdag 26 april zijn we vanaf 20u op post in Café Den Engel (Kerkstraat 1) op de Grote Markt. Kom langs en zeg ons hoe u erover denkt', meldt een tevreden Arnout De Cuyper.