Uit de gemeenteraad van afgelopen week :  N-VA tegen belastingen die toerisme en de horeca in Herentals treffen

Gemeenteraadslid Kathleen Laverge:  “De stad moet de toeristische sector en de horeca in Herentals in economisch moeilijke tijden net ondersteunen en niet belasten. Eigenaars van een hotel, motel, bed & breakfast, hoeve of vakantiewoning, betalen al genoeg belastingen.  Hoog tijd dat de stad de eigen middenstand uit deze sector ondersteunt en stimuleert.   Toerisme moet je koesteren, niet belasten. Hetzelfde verhaal voor de terrasbelasting die onze Horeca treft. Herentalse cafés verdienen alle steun van het stadsbestuur in plaats van een gepeperde rekening.”

N-VA tegen belasting op bankinstellingen

Gemeenteraadslid Kathleen Laverge: “Dit is een pestbelasting die kleine zelfstandige Herentalse bankkantoren treft in plaats van de grootbanken. De stad is hiervoor in het verleden reeds door de rechtbank veroordeeld. Schaf dit gewoon af in plaats van duizenden euro’s te spenderen aan advocaten. De motivatie van het stadsbestuur dat bankinstellingen bijkomende kosten door politietoezicht vragen is onzinnig. Voor heel wat andere commerciële exploitaties is veel meer politieaandacht vereist dan voor goed beveiligde banken.”

Vergeten snelheidsbord Voortkapelseweg : opgelost dankzij N-VA

Gemeenteraadslid Jo Cleymans: “Op de Voortkapelseweg, komende van Westerlo ontbreekt al een hele tijd het signalisatiebord dat de snelheid beperkt tot 70km/u op grondgebied van Herentals.  Na het zonebord “einde zone 70” van Westerlo ontbreekt elk ander bord tot men het bord dat het begin van de bebouwde kom van Noorderwijk, met beperking van de snelheid tot 50km/u, tegenkomt. Dit betekent dat op dit stuk van de Voortkapelseweg  in de richting Noorderwijk, een snelheid van 90km/u is toegelaten.

Er komt op grondgebied van Herentals geen extra bord van zone 70 bij, maar met Westerlo is afgesproken dat zij het bord van ‘einde zone 70’ wegnemen. Dit is ondertussen ook gebeurd,  waardoor het probleem is opgelost.   Dankzij tussenkomst van de N-VA komt er dus geen bord bij, maar is wel een bord minder.

Meer bladkorven in de Engelse Wijk

Gemeenteraadslid Koen Laureys: “Net zoals de voorbije jaren blijven de buurtbewoners van de Engelse wijk meer bladkorven vragen. Het gebrek aan voldoende bladkorven, gecombineerd met het feit dat de volle korven niet tijdig worden geledigd, maakt dat de bladeren zich ophopen, zowel op de voetpaden als op de rijbaan. N-VA vraagt dat er geluisterd wordt naar de terechte verzuchtingen van de buurtbewoners. Ook de wortels van de bomen veroorzaken meer en meer schade. Wij raden het stadsbestuur aan om te bekijken of de esdoorns op termijn niet beter vervangen worden door een meer geschikte boomsoort.”   Bericht Arnout De Cuyper, voorzitter N-VA Herentals.