Het gaat van kwaad naar erger bij N-VA Herentals. De gemeenteraadszitting van dinsdag 5 oktober wordt de eerste zonder Yoleen Van Camp (N-VA), die begin deze maand plots haar ontslag aankondigde. 

'Haar ontslag was géén verrassing voor velen, wél bij de N-VA collega's gemeenteraadsleden, lokale bestuursleden en ook lokale voorzitter Arnout De Cuyper.  Die is tevens personeelslid van N-VA Brussel, en die zichzelf, na meer dan 12 jaar,  ononderbroken uitgeroepen heeft als lokale voorzitter', zegt een ontstemd bestuurslid.

'Ondertussen blijft het rommelen binnen het bestuur van N-VA lokaal.'

'Yoleen Van Camp had niemand van N-VA Herentals ingelicht van haar nakend ontslag.  Tot op het einde van de gemeenteraad van 7 september Van Camp zelf haar ontslag aankondigde.  Een 'bom' voor N-VA Herentals, voor velen een politieke opluchting.  Ook binnen N-VA.'

Gemeenteraad 5 oktober: aangekondigde wissels in college en gemeenteraad

Na het ontslag van schepen Yoleen Van Camp begint de gemeenteraad van 5 oktober met vervangingen en verschuivingen.

Gemeenteraadslid Eva Brandwijk (45) vervangt Yoleen Van Camp als schepen. Ze neemt alle bevoegdheden over en wordt daarmee schepen van mobiliteit, lokale economie, markten, foren en feesten, dierenwelzijn en sport.

Rikkert Van Bauwel vervangt Yoleen Van Camp als gemeenteraadslid. Hij is 48 jaar, turnleraar in 't Klavertje in Noorderwijk.

Schepen Pascal Van Nueten zal Yoleen Van Camp vervangen als eerste schepen. Hiervoor neemt hij even ontslag als derde schepen om aansluitend op de gemeenteraad opnieuw geïnstalleerd te worden als eerste schepen. De bevoegdheden van Van Nueten blijven ongewijzigd, met name: ruimtelijke ordening, openbare werken, groen, milieu en begraafplaatsen.

Foto Nnieuws.