U bent hier

N-VA Herentals wil gaslijn Fluxys door landbouwgrond

Herentals
29.08.2011 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

De N-VA Herentals wil de geplande nieuwe gaslijn van Fluxys door de landbouwgronden van Oosterhoven (Herenthout) en Rossem (Noorderwijk) naar Olen sturen. De N-VA verdedigt en verduidelijkt haar standpunt in het nieuwe huis-aan-huis partijblad.

Het blad van de N-VA valt deze week bij 9.000 gezinnen in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven in de bus.

De N-VA steunt met haar standpunt de buurtbewoners van Veldhoven, Sint-Janneke en Krakelaasveld. Die willen de nieuw geplande gaslijn niet naast hun woningen.

Voor de N-VA is het leggen van de buizen in de landbouwgrond voor de hand. De andere optie was de buizen via het natuurgebied Olens Broek te leggen maar dan wordt daar een prachtig stukje natuur verstoord.

Dat de getroffen landbouwers de optie met de buizen in hun landbouwgrond niet leuk vinden is volgens N-VA te begrijpen. De getroffen grond brengt immers tijdelijk minder op. Daarom moet volgens N-VA Fluxys dit verlies ruimschoots compenseren. Er bestaan daarvoor al afspraken tussen Fluxys en de landbouworganisaties.
imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

deSter is zesde genomineerde voor Prijs Ondernemen 2019

Kempen regio 17.06.2019 - 09.27u reading time6min

deSter uit Hoogstraten is het zesde bedrijf dat kans maakt op de Prijs Ondernemen 2019. Dat maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vandaag bekend. deSter is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering, en ze leveren ook 300 miljoen stuks plastic messen, vorken en borden aan McDonalds.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto