Zaterdagavond trok de nieuwjaarsreceptie van N-VA Herentals een nokvolle Lakenhal. Zo'n 130 Herentalsenaren en Netelanders kwamen luisteren naar goed debater Peter De Roover, N-VA-fractieleider in de Kamer. 

Peter De Roover : 'De asiel- en migratiecrisis van de laatste maanden treft ons allemaal dichtbij.  Onze regering zet alles op alles om deze vluchtelingenstroom in goede banen te leiden.  Theo (nvdr. Francken) doet z'n uiterste best, 24/24u.  Hij heeft aandacht voor menselijkheid, maar vooral met een focus op een streng en rechtvaardig beleid.  Theo richt zich bij de uitwijzingen vooral op criminele illegalen, die een groot deel uitmaken van de gevangenisbevolking.

De vluchtelingencrisis heeft een oorzaak ver van ons, maar de gevolgen voelen we heel dichtbij, hier in Herentals, in heel Vlaanderen.'

N-VA Herentals voorzitter Arnout De Cuyper : 'Wat een toffe ambiance hier. Dat doet deugd voor heel ons team. We hebben vanavond ook veel nieuwe leden kunnen maken.  Dat maakt ons bijzonder gelukkig. Onze lokale afdeling blijft groeien, iedere dag weer.' 

De Cuyper was tijdens z'n speech bijzonder kritisch over de huidige coalitie  : 'Het beleid van Jan Peeters (sp.a) kreeg vorige week nog in de Vlaamse pers een dikke buis : 4,9 op 10. De coalitie heeft geen visie, ze mist ook ambitie. Tof dat we vanavond bestuursleden van CD&V hier mogen begroeten.'

Herentals' Kamerlid Yoleen Van Camp dankte nog alle Herentalsenaren voor de warme welkom bij haar verhuis van Kasterlee naar Herentals begin deze maand.

De nieuwjaarsreceptie werd afgesloten met Vlaamse friet van Baeten uit Herentals, Hertals bier van DijkWaert en biobier De Gageleer. Ook een afvaardiging van de Liberale Vrouwen met voorzitter Annita Maes kwam genieten van deze typisch Vlaamse gastronomie.

Tot laat in de avond  kregen de kroegen op de Markt nog een bezoekje van een tevreden N-VA-team...  Helga V./ foto's Johan Temmerman / NNieuws.