Woensdag 4 september vond een infovergadering over het al dan niet heropenen van de Goorseweg plaats. Sinds de werken in Goor wordt het verkeer omgeleid langs de Zaardenstraat en de gemeente liet uitschijnen dat de Goorseweg definitief voor autoverkeer zou worden afgesloten. De infovergadering werd druk bijgewoond en verliep bewogen. Al sprak de gemeente zich niet definitief uit over heropening of niet, de inwoners gaven duidelijk hun standpunt te kennen.

Gemeenteraadslid Jeroen Van de Water (N-VA) was van de partij: “Onze fractie was aanwezig en kon duidelijk vaststellen dat de overgrote meerderheid van de inwoners pro heropening van de Goorseweg is. Wij buigen ons al langer over het dossier en bepleitten van in het begin de heropening.” De N-VA fractie koppelt wel een aantal voorwaarden aan de heropening. “Akkoord dat de verkeerssituatie aan de Goorseweg niet optimaal is, maar een “blinde” sluiting biedt geen oplossing en verschuift de problematiek naar de Zaardenstraat. Het gemeentebestuur zou in de plaats beter de Goorseweg veiliger maken voor de veelvuldige zwakke weggebruikers die gebruik maken van deze baan”, aldus Van de Water.

N-VA Kasterlee pleit daarom voor de invoering van een zone 50, verzekerd via snelheidscontroles. Een veilig, afgeschermd fietspad is verder een must, in plaats van de onduidelijke witte streep nu. Ten slotte moeten de oversteekplaatsen voor zwakke weggebruikers op de Goorseweg veiliger, bijvoorbeeld via wegversmallingen. (N-VA Kasterlee)