Woensdagavond kondigde N-VA Kasterlee in café Pelleman aan dat de volledige Vrij KLT-fractie en hun achterban toetreden tot de N-VA.





Gemeenteraadsleden Frank Van Nijlen en Alois Peinen en OCMW-raadslid Pascale Puts versterken hiermee N-VA Kasterlee.

Vanuit hun bestaande fractie in de gemeenteraad gaan ze het beleid van de meerderheid, waarvan de N-VA deel uitmaakt, ondersteunen.

Afdelingsvoorzitter Kris Goossens : 'In de eerste plaats wil ik onze nieuwe leden hartelijk verwelkomen. Wij zijn natuurlijk erg blij dat steeds meer mensen in het verhaal van de N-VA geloven. Onze partij zit in duidelijk in de lift, niet alleen op nationaal vlak, maar ook in Kasterlee.  

Het ledenaantal van de N-VA in onze gemeente is in het laatste half jaar bijna verdriedubbeld en ons bestuur is gevoelig uitgebreid. Door de overstap van Vrij KLT kunnen we onze stem in de gemeente nog luider laten klinken.

'Wij voelen ons goed bij het programma van de N-VA en hun consequente manier om aan politiek te doen,' aldus Frank Van Nijlen, medeoprichter van Vrij KLT. 'Vanaf het eerste moment verliepen de gesprekken met N-VA erg vlot en gemoedelijk. Ik wil ook nog even meedelen dat ook al onze leden van Vrij KLT zich unaniem akkoord hebben verklaard met de overstap naar N-VA, geeft het kersvers N-VA-gemeenteraadslid nog aan.

Als oppositiepartij heeft Vrij KLT zich in het verleden steeds constructief opgesteld. Het belang van de inwoners van Kasterlee, Lichtaart en Tielen stond altijd voorop. Administratief gezien kunnen de mandatarissen van Vrij KLT niet toetreden tot de CD&V/N-VA-fractie in de gemeenteraad, maar als N-VA-raadsleden zullen zij het beleid van de meerderheid mee ondersteunen vanuit hun bestaande fractie'.

Door deze overstap telt de N-VA in Kasterlee 5 mandatarissen, met name de 4 gemeenteraadsleden Bob Aerts, Jeroen Van de Water, Alois Peinen en Frank Van Nijlen en het OCMW-raadslid Pascale Puts.

N-VA Kasterlee benadrukt tot slot dat de gemaakte afspraken met kartelpartner CD&V zullen gehonoreerd worden. Het bestuurs- en het kartelakkoord zullen loyaal worden uitgevoerd.

Op de foto van links naar rechts : Vera Celis, Leen Mertens, Bob Aerts, Kris Goossens, Frank Van Nijlen, Alois Pijnen en Kris Van Dijck / KG / Nnieuws.