Het zit er bovenarms op tussen N-VA en Open Vld in Kasterlee. N-VA weigert de voordracht van Rita Thijs van Open Vld om schepen te worden in Kasterlee.

De 2 partijen gingen in kartel naar de kiezer op 14 oktober, maar CD&V, dat een nipt een absolute meerderheid kon behouden, startte coalitiegesprekken met Open Vld alleen.

Rita Thijs zou dan schepen kunnen worden, maar de afspraak was om als kartel naar de onderhandelingstafel te gaan, laat N-VA Kasterlee langs lijsttrekker Jeroen Van de Water weten.

Jeroen Van de Water : 'Saboteur, onbetrouwbaar en in opspraak met 'Schild&Vrienden''

Jeroen Van de Water, de naaste parlementair medewerker van Kamerlid Yoleen Van Camp,  kwam afgelopen maanden nog in opspraak voor z'n bewezen sympathiën en connecties met het racistische, antisemitische en seksistische Vlaams-nationalistische Schild&Vrienden.

'Van de Water is een saboteur, onbetrouwbaar en in opspraak gekomen met 'Schild&Vrienden'', klinkt het in liberale politieke kringen in Kasterlee.

'De lokale N-VA blijft wel bereid om met burgemeester Ward Kennes gesprekken te voeren over een breed gedragen coalitie van CD&V met N-VA/Open Vld', klinkt het bij de N-VA afdeling.

Of hoe de ex-kartelpartners mekaar een vette hak willen zetten.

Wordt vervolgd.