U bent hier

N-VA in Kempen richting 40%, winst voor Groen, VB verliest overal fors, CD&V en sp.a s.q.

Vlaanderen
25.05.2014 - 15.54u
Door: Herman Gezelle

In het kanton Westerlo zijn er al zowel uitslagen binnen voor de Kamer als voor het Vlaams parlement. In Westerlo haalt de federale lijst van N-VA bijna 40%. CD&V is ruim tweede en de Vlaamse lijst haalt er zelfs 30%. Sp.a gaat zowel Vlaams als federaal bijna 4% achteruit. VB decimeert helemaal.

Ook in kanton Herentals, Mol  en Hoogstraten lijkt 40% niet ver weg voor N-VA. In  Zandhoven en Brecht piekt N-VAzelfs boven 45%.

Kempen : N-VA topt naar 40%

Ook in de stad Turnhout doet N-VA het fantastisch. Ook daar is de 40% in het vizier. Groen gaat er  op vooruit en de enige grote verliezer lijkt VB te gaan worden. Een heel gelijkaardigde tendens merk je voor de Kamerlijsten in Mol, Herentalsen Hoogstraten.

Heist-op-den-Berg N-VA bijna 35%

De eerste uitslag in onze provincie viel te rapen in Heist-op-den-Berg. N-VA verdubbelt er bijna zijn score voor het Vlaams parlement uit 2009 en haalt bijna 35%. CD&V gaat bijna 6 procent achteruit en wordt de tweede partij met 21,7%. Sp.a is de derde partij met 17,2%, een sprong vooruit met 5,4%. Open Vld  gaat 3,5% achteruit en klokt af op 9,6%. Groen volgt met 8,4% (+3,3%) en VBgaat zwaar achteruit met 11% en haalt nog 6,2%. (vrt)

N-VA wint in Lier : N-VA bijna 37%

Even later kwamen de eerste uitslagen uit het kanton Lier binnen. Ook daar verdubbelt de N-VA bijna zijn score voor het Vlaams parlement uit 2009. Met een geteld bureau staat de lijst van Liesbeth Homans er op bijna 37%. Caroline Gennez en haar sp.a-lijst gaat ook vooruit en wordt de tweede partij met 16,3%. De lijst van Kris Peeters CD&V gaat zwaar achteruit met bijna 9% en haalt nog amper 11,3%.  Straks meer.  (vrt)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto