U bent hier

N-VA Lille stelt lijst lokale verkiezingen voor

Lille
26.06.2018 - 16.47u
Door: Mark Jaspers

Op 26 juni "toert" Staatssecretaris Theo Francken door Lille om zijn regeringsbeleid toe te lichten. Op het programma staat steevast een duidelijke uitleg van zijn gevoerde beleid en de moeilijkheden in het migratiedossier die we nog mogen verwachten in de toekomst.

'De Staatssecretaris is ervan overtuigd dat de sterke lokale team de nodige verandering zal waarmaken en dat het een veilig en welvarend Lille op de kaart zal zetten', zegt Marleen Peeters, lijsttrekker. 'Afgelopen woensdag werd op de algemene ledenvergadering de kandidatenlijst gestemd waarmee N-VA Lille naar de lokale verkiezingen trekt in oktober.

Op de eerste plaats staat Marleen Peeters, fractieleider van N-VA Lille en provincieraadslid voor Antwerpen. Op de tweede plaats staat Tom Kersemans, adviseur voor het terugkeerbeleid op het kabinet van Theo Francken. Op de derde, vierde en vijfde plaats staan Marc Daems, huidig OCMW-raadslid, Vincent Goossens, beloftevolle jongere en Els Peerlinck, huidig gemeenteraadslid.

N-VA Lille trekt naar de verkiezingen met speerpunten rond veiligheid, sociaal beleid, goed bestuur, cultuur, milieu en mobiliteit.

Zeker als het aankomt op goed bestuur stelt N-VA Lille vast dat de gemeente hier met de huidige beleidsploeg wel een bijzonder zwak parcours heeft gereden, 'geklungel' is hier misschien nog meer op zijn plaats.

Er zijn zoveel projecten die slecht beheerd zijn, vertraging opliepen of niet werden gerealiseerd dat het zo echt niet verder kan. Het zwembad in Lille, het opnieuw aanleggen van de Vennestraat, de vertraging bij de werkzaamheden aan de school in Gierle, gebrek aan digitalisering en een veel te duur en overbodig nieuw gemeentehuis dat in het totaal ruim 6 miljoen euro zal kosten, zijn maar enkele voorbeelden. N-VA Lille vindt dat dit geld veel efficiënter en beter had kunnen besteed worden.

Ook het inrichten van een doortrekkersterrein voor woonwagenbewoners pal naast het Gielsbos, dat een veilige geborgen thuis biedt aan kinderen en volwassenen met een beperking doet onze wenkbrauwen fronsen. Had het van de lokale afdeling N-VA Lille afgehangen, was die plek geschrapt als locatie.

Nu het terrein een feit blijkt te zijn wil N-VA Lille dat alle mogelijke veiligheidsmaatregelen worden genomen en er sanctionerend wordt opgetreden tegen alle vormen van overlast.

Verder wil de N-VA Lille sterk inzetten op probleempunten in de gemeente zoals de gebrekkige flexibiliteit van de kinderopvang, het verdwijnen van het landelijk karakter van de gemeente, de beperkte uurroosters van De Lijn en de afwezigheid van afdoende of gebrekkige infrastructuur voor sport en cultuur in de deelgemeenten Gierle, Poederlee en Wechelderzande. "Er zijn nog meer probleempunten", zegt Marleen Peeters, "die zeker zullen aan bod komen in onze campagne de komende maanden."

Naar sociaal beleid staan verantwoordelijkheid en de Lilse bevolking voorop. De huidige lokale opvanginitiatieven voor asielzoekers in de gemeente mogen voor de lokale afdeling gerust toe en kunnen worden gebruikt voor opvang van Lillenaren in nood . "Men zegt mij weleens dat het allemaal toch meevalt met het aantal migranten in Lille", aldus Tom Kersemans, "maar ik heb Turnhout zien evolueren de afgelopen 15 jaar en daar dachten de toenmalige beleidsmakers ook dat het zo'n vaart niet ging lopen."

N-VA Lille wijst erop dat nieuwkomers altijd welkom zijn maar dat er rekening moet gehouden worden met de draagkracht van de gemeente. N-VA Lille huldigt het principe van Theo Francken: wij wensen zacht te zijn voor wie het echt nodig heeft maar hard voor hen die misbruik willen maken van onze gastvrijheid.'

imageMeer nieuws

Week van het Goede Doel : festival maakt affiche bekend met 90+ online workshops en events

Week van het Goede Doel :  festival maakt affiche bekend met 90+ online workshops en events
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 08.03.2021 - 12.07u

Stormloop op restaurants en brasserieën

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 08.03.2021 - 10.01u

Uitvaartsector niet tevreden met versoepeling: "50 mensen én maximaal 1 persoon per 10 m2? Onmogelijk!"

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen | Vorselaar 07.03.2021 - 22.58u

Jongeren betrapt met drugs aan sportcentrum Oostakker Vorselaar

Neteland | Vorselaar 07.03.2021 - 12.49u

Cardiologie klaargestoomd voor vierde dimensie

Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 06.03.2021 - 19.28u

IJsjesventers mogen opnieuw de weg op: einde aan absurde situatie

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 06.03.2021 - 19.28u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto