N-VA is ook in een peiling van Het Laatste Nieuws de grootste partij in Antwerpen. De partij zou 36,1 procent halen. De stadslijst van burgemeester Patrick Janssens zou slechts 26 procent inpikken.

De peiling werd tussen 27 augustus en 9 september telefonisch afgenomen bij 808 stemgerechtigden in de stad Antwerpen. Ruim 36 procent van de ondervraagden verklaarde op 14 oktober op de N-VA te zullen stemmen.

De stadslijst van SP.A en CD&V volgt op 10 procent en moet het stellen met 26 procent van de stemmen. 

De andere partijen volgen op nog grotere afstand. Vlaams Belang is de derde partij in Antwerpen met 13 procent, terwijl Groen afklokt op 10,7 procent. De Open VLD van Annemie Turtelboom haalt in de Scheldestad slechts 7,3 procent.

De linkse partijen PVDA en Rood! halen respectievelijk 4,2 en 1,4 procent.

Ook op de vraag 'welke van volgende lijsttrekkers zou u verkiezen als burgemeester?' kreeg Bart De Wever de meeste stemmen achter zijn naam.

De Wever kan 41,3 procent van de Antwerpenaren bekoren. Huidig burgemeester Patrick Janssens moet het stellen met 29,5 procent. 

De andere lijsttrekkers verdelen de kruimels: 5,6 procent voor Turtelboom (Open VLD), 5,4 procent voor Dewinter (Vlaams Belang), 5,3 procent voor Almaci (Groen), 3,1 procent voor Peter Mertens (PVDA) en 0,3 procent voor Ivo Janssen (Rood!).

Ook eerdere peilingen van De Morgen en Gazet Van Antwerpen gaven aan dat N-VA de grootste partij zou worden in de havenstad.