Op zaterdag 24 februari trokken N-VA - Open Vld Kasterlee naar het Zwart Water in Lichtaart. In deze bosrijke omgeving is de laatste tijd een serieuze kaalkap bezig. "Het gemeentebestuur gaat, terecht, prat op onze sterke toeristische troeven, maar we mogen die troeven niet als vanzelfsprekend beschouwen. Men springt in onze gemeente te lichtzinnig om met onze waardevolle natuur," aldus Pascal Jochumsen Jo Van de Water.

Wandelaars en mountainbikers die de laatste weken door de bossen van Lichtaart naar Herentals trokken, konden er niet naast kijken. Op sommige plaatsen is er een enorme ontbossing bezig. "Hele stukken bos zijn weg en de gekapte bomen liggen in stapels klaar om opgehaald te worden.

Een pijnlijk beeld in onze gemeente. Om hier aandacht voor te vragen en om het gemeentebestuur te tonen dat het anders kan, werden er door onze partijen een aantal boompjes aangeplant op deze kaalgekapte gronden," aldus Jo Van de Water, gemeenteraadslid voor N-VA.

De actie wil niet zeggen dat de partijen tegen het beheer van de bossen zijn. "Een goed onderhoud van onze fauna en flora is nodig, maar de slinger lijkt de laatste tijd wel extreem te zijn doorgeslagen in de foute richting. Ook aan de duivelskuil in Kasterlee werd er grondig gekapt. Wij hopen dat deze symbolische actie het gemeentebestuur wakker schudt en er ingegrepen wordt," besluit Pascal Jochums, voorzitter Open Vld Kasterlee.