De N-VA-fractie heeft op de raad van dinsdagavond het bestuursakkoord van de meerderheid verworpen. De N-VA vond het positief dat de meerderheid zich niet in financiële avonturen stort, maar vond het akkoord verder te vaag.

N-VA fractieleidster Kathleen Laverge: "Voor de herwaardering van de stationsomgeving is er al heel wat gepland. Het is tijd om tot daden over te gaan. Hetzelfde geldt voor de plannen voor een sporthal in Noorderwijk. Plannen genoeg, daden gevraagd. Ik hoop dat ze de bouwplannen tijdig en voldoende communiceren naar de mensen."

Ook het ontbreken van een mobiliteitsplan voor het centrum van Herentals en de activeringsheffing op 'slapende'  bouwgronden konden bij N-VA niet door de beugel.

Dirk Van Thielen, fractieleider HNM, vond dat hij bij het lezen van het bestuursakkoord op zijn honger bleef zitten. "Er zitten zelfs paragrafen bij die letterlijk uit het vorige akkoord werden overgenomen, gewoon copy-paste en in het nieuwe akkoord gezet."

Van Thielen eindigde nog met een vraag rond het promoten van Fair Tradeproducten. "Van die wijn van de wereldwinkel krijgt iedereen na 2 glazen al hoofdpijn."