Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"N-VA wil landbouwsector kapotmaken": Farmers Defence Force viseert De Wever en Demir met boerenbetoging in Antwerpen

Koeien landbouw
Farmers Defence Force België, een nieuwe belangenorganisatie van landbouwers, plant vandaag een boerenprotest in Antwerpen.
 
De organisatie vindt dat Vlaanderen in het stikstofdossier de landbouwsector en de industrie ongelijk behandelt en legt de verantwoordelijkheid daarvoor bij N-VA-voorzitter Bart De Wever en zijn partijgenoot, Vlaams minister van Omgeving, Zuhal Demir.
 
"N-VA wil de landbouwsector kapotmaken", aldus voorzitter Bart Dickens.

Farmers Defence Force België is een relatief nieuwe boerenorganisatie. Het is eigenlijk het Belgische broertje van de gelijknamige organisatie uit Nederland, die al veel langer bestaat en bekendstaat voor haar harde betogingen tegen de stikstofmaatregelen.

De organisatie plant vandaag, om 12 uur, een boerenprotest op site Spoor Oost in Antwerpen en verwacht daar meer dan 1.000 landbouwers, eventueel met tractoren. Voorzitter van FDF België, Bart Dickens, benadrukt in 'De Ochtend' dat het niet de bedoeling is om de burger te treffen en roept op tot een "vreedzame betoging".

FDF België vindt dat de industrie en de landbouwsector in het stikstofdossier ongelijk behandeld worden en meent ook dat de regering verkeerde cijfers hanteert over stikstofuitstoot. (VRTNWS/Radio1)

Koeien landbouw

Deel dit artikel