N-VA pakt in Kasterlee uit met een Zweedse op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

N-VA wil in Kasterlee het uithangbord van de verandering zijn. Op 14 oktober zullen er onder meer 3 jonge dames te vinden zijn op de N-VA lijst die symbool zullen staan voor deze verandering.

Liza Andersson (26) is Managing Director van haar eigen reclamebureau. Liza komt uit Zweden en woont sinds 2 jaar in Tielen. De politieke microbe heeft zij meegekregen van haar moeder, die in Zweden politiek geëngageerd was: “Lokale politiek belangt elke inwoner aan. Ik vind het dan ook belangrijk dat ik daar mijn steentje toe bijdraag. De N-VA sprak mij meteen aan, omdat zij een duidelijk Vlaams Liberaal profiel combineren met een sterk sociaal engagement.”

Yoleen Van Camp (24) uit Lichtaart is doctoraatsstudente Medische Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Politiek boeit haar al van in het middelbaar onderwijs en voor haar is het dus ook een logische stap dat ze zich nu engageert voor de N-VA: “Ik heb nooit een politieke partij gevonden waar ik mij echt in kon vinden, maar N-VA is hetgeen waar ik al lang naar op zoek was. De politiek op het lokale vlak heeft een grote invloed op de leefkwaliteit van onze inwoners, het bepaalt hun dagelijkse leven. Ik wil mijn steentje er toe bijdragen om die leefkwaliteit van onze inwoners in stand te houden en zelfs nog te verbeteren. Als jobstudente heb ik vaak in ‘de Ark van Noë’ gewerkt. De voor mij onbegrijpelijke sluiting ervan, heeft mijn politieke interesse nog aangescherpt.”

Valérie Van Laer (19) zit in haar laatste jaar Mode in Antwerpen. Elke zondag is zij te vinden op de Chiro in Kasterlee waar zij leidster is. Valérie haar engagement in het verenigingsleven heeft haar ook doen inzien aan waar onze gemeente nood aan heeft: “Er zou meer aandacht moeten uitgaan naar de jeugd in Kasterlee. Zaken als “Kastel klinkt” zijn een goede aanzet, maar daar mag het niet stoppen. Verder stoor ik mij ook aan het vele zwerfvuil dat in onze bossen terug te vinden valt. Daar zou kordaat tegen opgetreden moeten worden. Er zouden ook meer voorzieningen moeten zijn waar wandelaars hun afval kwijt kunnen.”

Wat de ambities voor 14 oktober betreft, zitten de 3 dames duidelijk op 1 lijn: “Na 36 jaar alleenheerschappij van CVP/CD&V is de tijd gekomen om die meerderheid te breken. Te lang dezelfde partij aan de macht is geen gezonde zaak. Kasterlee krijgt op 14 oktober de kans om “De kracht van verandering” in het gemeentebestuur te stemmen.”