Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober zullen N-VA en Open Vld op één lijst opkomen in Kasterlee. Ook Eddy Leysen, voormalig correspondent voor Gazet Van Antwerpen in Kasterlee, zal mee op de lijst staan. Naast Eddy zijn er nog 3 andere kandidaten die N-VA/Open Vld vandaag bekend maakt.

'Eddy Leysen is 45, vader van twee kinderen en sinds anderhalf jaar weduwnaar. Hij was jarenlang perscorrespondent voor Gazet van Antwerpen en is op de hoogte van lokale politiek en actuele thema's. Momenteel combineert hij een job in het onderwijs met sportjournalistiek.

Verder is Eddy vrij sportief, hij liep meer dan veertig marathons, is actief als korfballer bij Vobako en momenteel in volle voorbereiding op zijn tweede Hel van Kasterlee.

Daarnaast is hij een van de drijvende krachten achter de Bosloop voor Kom Op Tegen Kanker, waar hij zich na het overlijden van zijn echtgenote nog meer op ging toeleggen. Naast sport zijn jeugd, verkeersveiligheid en toerisme thema's waarin hij in de gemeente nog heel wat opportuniteiten ziet.

Tim Vanneste is momenteel wonende in Kasterlee, maar voordien inwoner van zowel Lichtaart en Tielen geweest. Hij is gemeenteraadslid in Kasterlee voor N-VA. Op professioneel vlak is hij zelfstandig consultant en in zijn vrije tijd actief lid van de Kastelse Tennisclub. Hij hoopt vanop plaats 24 mee voor een kentering te kunnen zorgen in het Kastelse politieke landschap.

Dorien Valgaeren is is 30 jaar en werkt als hommelkweekster bij Biobest te Oevel. Ze woont in het gehucht Achterlee, en heeft samen met andere bewoners het actiecomité L.ach opgericht, die zich hebben ingezet tegen de plannen voor een gezamenlijk containerpark met Lille.

Tenslotte is er Viviane Lauwers. Viviane is 54 jaar en arbeidster bij Ijsboerke. Zij woont in Lichtaart en is afkomstig van Rielen.'