Aannemer Weijtmans is maandag gestart met het rooien van de bomen aan de andere kant van de N13 tussen Hotel Aldhem in Grobbendonk en het Rozenhofke in Herentals.

Het verkeer kan enkel vanuit Herentals richting Grobbendonk rijden. Er werd dit weekend van rijvak gewisseld zodat het rooien van de bomen veilig gebeurt.

Update 4/10 om 14u :

Het rooien van de bomen langsheen de N13 Grobbendonk-Herentals zal langer in beslag nemen dan oorspronkelijk voorzien was. Omdat de aannemer omzichtig diende om te springen met de bovengrondse leidingen van de nutsmaatschappijen, hebben de werken enige vertraging opgelopen.

De N13 zal volledig opengesteld worden voor het verkeer in beide richtingen, uiterlijk 14 oktober.

Vlotter rooien nu

Het rooien van de bomen aan de rechterkant van de weg moet vlotter verlopen omdat er nu geen rekening moet gehouden worden met elektriciteitsdraden die in de bomen vergroeid kunnen zijn.

Daarom past de aannemer een ander procédé toe. Hij zaagt de bomen onderaan af en de bomen worden dan naast de weg gelegd en daar verder in stukken gezaagd.

De aanleg van het fietspad start in 2017.

Extra politieagenten aan verkeerslichten Herentals-Industrie

De politie Neteland gaat extra agenten inzetten om het verkeer op de E313 afslag Herentals-Industrie aan de Atealaan vlotter te laten verlopen. Tijdens de spitsuren hoopt het verkeer er zich op wat op de E313 tot gevaarlijke toestanden leidt.