De Herentalse Steenweg, tussen het kruispunt aan Lindekens en het afrittencomplex E313 Grobbendonk, gaat vanmiddag terug open voor het verkeer in beide richtingen.

Het gedeelte tussen de Lindekens en Nijlen blijft wel gedeeltelijk afgesloten. Daar blijft de omleiding van kracht.

Sinds het voorjaar werd er aan de Herentalse Steenweg gewerkt aan gescheiden fietspaden en nieuwe riolering. Fietsers kunnen er voortaan dus over de afgescheiden, veilige fietspaden rijden. De zogenaamde 'moordstrookjes' zijn er voorgoed verleden tijd.

Na de kerstvakantie moet de aannemer nog enkele kleine noodzakelijke werken in de berm uitvoeren, maar dit zal geen hinder geven voor het verkeer.

'Je fietst er nu voor het eerst op veilige fietspaden, volledig afgescheiden van het autoverkeer', zegt burgemeester Marianne Verhaert (GiB).

Meteen ook een voorproefje van hoe we straks de Lierse steenweg, tussen Lindekens en de grens met Nijlen, aanleggen.

  • Een nieuw fietspad langs beide zijden van de weg zorgt ervoor dat fietsers zich gemakkelijk en veilig kunnen verplaatsen.
  • De gemoderniseerde riolering zorgt voor minder wateroverlast en een betere scheiding van het regenwater en het vervuilde afvalwater.
  • De nieuwe led-straatverlichting is energiezuinig

Na het einde van de werken, onder voorbehoud van weer- en werfomstandigheden, kun je vanaf donderdagnamiddag 23/12 op de Herentalse steenweg opnieuw in beide richtingen met de auto rijden. Je hoeft voor dit stuk van de N13 geen omleiding meer te volgen.

De omleiding richting Nijlen en Lier blijft ongewijzigd.'